Home / Recomandări zi de zi / „Sărbătoarea Rabarbărului” la Saschiz

„Sărbătoarea Rabarbărului” la Saschiz

Vecinătatea Femeilor din Saschiz organizează sâmbătă, 4 mai 2019, cea de-a VII-a ediție a “Sărbătorii Rabarbărului”. Evenimentul va avea loc  între orele 1100-1500 în piaţa centrală a localității- spaţiul dintre Biserica Evanghelică Fortificată ,,Sf. Ștefan” și Primărie – și are ca scop promovarea și punerea  în valoare a patrimoniului cultural și gastronomic local.

,,Sărbătoarea Rabarbărului” este un eveniment dedicat promovării valorilor locale de patrimoniu cultural și gastronomic locale, cu participarea gospodinelor și producătorilor din Saschiz. Pe toată durata evenimentului, vizitatorii pot degusta și cumpăra preparate locale din rabarbăr (și nu numai):  prăjitură cu rabarbăr, pizza cu rabarbăr, gemuri, siropuri, înghețată, compot, ș.a.

Programul Sărbătorii Rabarbărului include:

  • Parada plăcintelor cu rabarbăr, pe muzică de fanfară
  • Atelier de gătit prăjituri cu rabarbăr și Atelier de educație culinară cu membrii SlowFood Saschiz
  • Expoziție de caricaturi cu rabarbăr – primele 30 de lucrări din clasamentul final al concursului internațional RabarburaCARTOON, ediția 1 – https://cartoons.rabarbura.ro/
  • Concursurile cu premii: ,,Mâncăcios de prăjitură cu rabarbăr”, ,,Ștafeta cu rabarbăr”
  • Ateliere de pictat cu tija de rabarbăr
  • Minirecital de chitară clasică și miniconcert de orgă, în biserica evanghelică fortificată
  • Vizite cu ghidaj în biserica evanghelică fortificată și la Cetatea de refugiu din Saschiz, sec. IV. Vizitatorii vor fi întâmpinați în cetate cu preparate din rabarbăr.
  • Târg de produse locale, cu participarea gospodinelor și a micilor producători locali

Pe parcursul evenimentului, copiii vor avea parte de jocuri distractive coordonate de tineri voluntari, iar Centrul de Ceramică din Saschiz va face demonstrații la ,,roata olarului”.

Intrarea și degustările sunt gratuite, însă donațiile participanților sunt binevenite, întrucât ne ajută să organizăm alte activități pentru comunitate (ex. Târgul de Sănătate cu analize gratuite)

Citeste si:  INTERVIU. Proiect de peste 16 milioane de lei în Bichiș

Pentru detalii și noutăți urmăriți evenimentul postat pe pagina noastră de facebook ,,Vecinatatea Femeilor din Saschiz”.

Colaboratori: fundația ADEPT Transilvania, Primăria Saschiz, GAL Dealurile Tîrnavelor, Casa de pe Deal Saschiz, Transylvania Food Company SRL, Cartref Saschiz SRL, Hanul Cetății Saschiz, UM destinația Colinele Transilvaniei, SlowFood Saschiz, Centrul de Voluntariat Sighișoara,

(Comunicat de presă, Asociația Vecinătatea Femeilor din Saschiz)

 

1 comentariu

  1. Oare cine promoveaza aceste obiceiuri,ca doar sasi nu mai sunt.S-au evaporat dupa atata bunatate si toleranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consiliul Local Luduș, prima ședință din noul an

Prima ședință a Legislativului local din Luduș a fost convocată de secretara Consiliului Local, Maria …