Vicecampioni, dar campioni pentru mureșeni Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 625 Vizualizări

Vicecampioni, dar campioni pentru mureșeni

Echipa de handbal juniorii I de la CSȘ Sighișoara a fost foarte aproape de a dubla victoria fetelor de la CSM Târgu-Mureș, care au devenit în urmă cu o săptămână campioane la această categorie de vârstă. Echipa profesorului Gheorghe Forsea a trecut de faza grupelor cu victorii pe linie și a ținut acest trend până la turneul final disputat la Cluj-Napoca. După ce a câștigat grupa de la turneul final cu trei victorii din tot atâtea jocuri, sighișorenii au învins în semifinală formația Potaissa Turda cu 41-39 (23-15). Golurile juniorilor sighișoreni au fost înscrise în acest joc de Ovidiu Irimia 13, Alexandru Căpățînă 12, Claudiu Chiorean 4, Sergiu Olaru 4, Marco Kramer 3, Mihai-Claudiu Babă 3 și Constantin Enculescu 2. În poartă au fost Mircea-Andrei Oroșan și Cătălin-Marcel Ferician, iar în teren au mai evoluat Eduardo Dorobanțu și Robert-Gabriel Cîtu.

 N-a mai fost să fie, nu s-a permis!

În ultima zi a turneului, sâmbătă s-au disputat finalele. După ce în finala mică Potaissa Turda a obținut bronzul în partida cu CSM Bacău, câștigată cu 37-35, a urmat a doua finală de la juniori I dintre CSM București și o echipă mureșeană. Partida a fost deosebit de echilibrată de la start până la final. Bucureștenii nu puteau rata și aici titlul, după echipele fetelor de la senioare și junioare I. S-au impus la limită, scor 23-22 (12-11), dar sighișorenii, modești, s-au mulțumit cu titlul de vicecampioni pentru un oraș al handbalului, care a dat nume importante pentru handbalul românesc, ca cele ale lui Radu Voina, Roland Gunesch sau Mircea Grabovski.

„A fost un meci echilibrat, decis la final de anumite detalii, cum ar fi concentrarea, sau altele. La început nu credeam că vom ajunge atât de departe, dar dăruirea jucătorilor a făcut ca rodul muncii de ani de zile să fie răsplătită. Este foarte important faptul că o echipă alcătuită în mare majoritate din jucători localnici a reușit această performanță. Personal sunt mulțumit de cum a evoluat echipa, de felul în care s-au dăruit băieții. Cred că ar fi fost ceva extraordinar ca două echipe mureșene să devină campioane la această categorie, dar este foarte bine și așa, am mai atras atenția unora, care nu ne acordă atenție. Din păcate, echipa nu este suficient susținută de către oficialități, într-un oraș în care handbalul a avut o mare tradiție. Dacă nu aici, acasă, sunt covins că despre mulți dintre jucători se va mai auzi”, a declarat imediat după turneul final antrenorul Gheorghe Forsea.

Lăsăm cititorilor să analizeze substratul afirmației legate de „alte detalii” ale acestuia, după un joc în care noua campioană avea în componență doi dintre fiii președintelui Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, într-o finală decisă la limită. Poate subiectivă afirmația, dar se cunoaște felul în care „evoluează” oricine este subordonat unei instituții, sau federații. Aron, născut în 2000 și Călin Dedu, în 2002, au înscris 3, respectiv 2 goluri.

Au  arbitriat Mihai Pîrvu (București) și Mihai Potîrniche (Buzău), un cuplu internațional, dar…

CSȘ Sighișoara a evoluat în formula: Orosan, Ferician – Căpățînă 8 goluri, Irimia 6, Olaru 4, Enculescu 1, Niță 1, Babă 1, Chiorean 1, Rotaru.

Pentru CSM București au înscris: Corlățeanu 6, Mitu 4, A. Dedu 3, Caba 3, Mazilescu 3, C. Dedu 2, Nica 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE