Home / Reghin / 10 localități mureșene inundate în urma averselor. O noapte fără somn pentru pompieri, voluntari și cele peste 200 de familii afectate
Sursa: DRDP Brașov

10 localități mureșene inundate în urma averselor. O noapte fără somn pentru pompieri, voluntari și cele peste 200 de familii afectate

Distribuie

În ultimele 16 ore echipaje aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureş împreună cu voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și cetățeni au intervenit pentru lichidarea efectelor inundațiilor produse în urma precipitațiilor căzute pe raza județului.

După o primă estimare din partea inspectoratului, situația nu este foarte bună, 10 localități fiind afectate.

În localitatea Iara de Mureș a intervenit SVSU Gornesti pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 beci, iar în localitatea Nadășa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri.

În localitatea Petelea a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului Reghin în cooperare cu SVSU pentru evacuarea apei din 1 școală și 4 beciuri, la scoaterea apei din școală contribuind și portarul și doi angajați ai școlii.

În comuna Hodoșa sunt afectate 100 de gospodării, 80 de gospodării fiind în localitatea Sâmbriaș și 20 de gospodării în localitatea Hodoșa, multe familii fiind nevoite să se autoevacueze la rude. La fața locului se află CLSU Hodoșa, PL Miercurea Nirajului cu o autospecială, SVSU Vărgata cu o autospecială, SVSU Miercurea Nirajului cu o autospecială și un autoturism de teren, 30 de cetățeni, un buldoexcavator, un tractor cu șenile și 4 motopompe. Pe Nirajul Mic a fost depășită cota de pericol cu 44 cm în zona Miercurea Nirajului, iar la 6 dimineața era în scădere fiind la +38 cm. S-a monitorizat situația întreaga noapte și s-a acționat pentru scoaterea apei din pivnițe după scăderea apei. Pentru monitorizare a mai fost trimis un echipaj cu o autospecială și o motopompă din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

În localitatea Dumbrava s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 beciuri. Echipajul de la PL Deda (1 autospecială cu apă și spumă) cu CLSU Vătava au monitorizat în această noapte situația din localitatea Dumbrava și acționează cu un buldoexcavator pentru deblocarea podețelor. La fața locului există 20 de oameni, se acționează cu o motopompă pentru evacuarea apei din cele 13 pivnițe inundate, iar în rezervă mai sunt două motopompe și un tractor.

În localitatea Vălenii de Mureș a intervenit SVSU Brancovenesti pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte cu un nivel al apei de aproximativ 10 cm.

În municipiul Reghin s-a intervenit pentru decolmatarea unui podeț și au fost afectate 5 curți unde a acționat un echipaj din cadrul Detașamentului Reghin.

În localitatea Brâncovenești au fost inundate aproximativ 80 de gospodării, fără persoane în pericol sau evacuate, iar CLSU Brâncovenești au fost toată noaptea la fața locului pentru monitorizarea situației cu 1 buldoexcavator, două motopompe, 3 utilaje private (din care un buldoexcavator) și 50 de persoane. S

A fost afectat și DN 15 A care a fost inundat pe o porțiune de cca. 1 kilometru în localitatea Sântu, și DN 15 a fost inundat pe o porțiune de cca. 200 metri în localitatea Brâncovenești.

Astăzi reprezentanții autorităților locale vor face o evaluare a pagubelor mai amănunțită.

Echipajele aparținînd I.S.U. „MUREȘ” precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență sunt pregătite să intervină dacă vor mai fi solicitări din partea populației.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.