Share

Home / Slider / Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Fântânele alături de poliţişti

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Fântânele alături de poliţişti

Miercuri, 29 mai a.c., cu ocazia ,,Zilei Internaţionale a Copilului”, poliţiştii mureşeni au fost prezenţi în localitatea Fântânele, alături de copii, organizând activităţi cu şi pentru copii, şi totodată promovând mesaje preventive adaptate vârstei lor.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Femeilor Creative din comuna Fântânele, în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Iunie, fiind desfăşurate diferite activităţi sportive, educative şi de lucru manual.

Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii,  Serviciului Criminalistic şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat diferite activităţi cu şi pentru copii, menite să-i apropie pe cei mici de instituţia noastră, prezentând acestora elemente de tehnică din dotarea inspectoratului.

Cei mici au avut posibilitatea să ia contact direct cu echipamentele şi autospecialele folosite de poliţişti în intervenţiile zilnice, au putut să studieze îndeaproape autolaboratorul criminalistic şi să se împrietenească cu RUI, câinele poliţist, specializat pentru detectare de droguri şi tutun.

Totodată, aceştia au putut observa instrumentele folosite pentru prelevarea de probe, aflând totul despre amprente prin exerciţii practice.

Serviciul de Acţiuni Speciale a fost un important punct de atracţie. Poliţiştii le-au oferit explicaţii despre echipamentul şi tehnica aflată în dotare, efectuând demonstraţii de care copii s-au arătat încântaţi.

De asemenea, poliţiştii mureşeni au transmis mesaje preventive pe teme precum regulile de circulaţie pe drumurile, modul de relaţionare cu cei din jur, în special cu persoanele străine, consecinţele comportamentelor neadecvate în şcoală şi pe stradă, precum şi siguranţa pe internet.

La Mulţi Ani tuturor copiilor!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșeanul Bogdan Orban, premiat cu şase trofee la concursul național „Fii star în țara ta!”

Un tânăr solist de muzică populară în vârstă de 15 ani din Târgu-Mureș, Bogdan Orban, …

Share
Share