Share

Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Caussade – genetică de excepție

Ziua Grâului 2019. Caussade – genetică de excepție

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

Caussade a adus în atenția fermierilor prezenți la Ferma Seuca noile soiuri pe care compania le-a dezvoltat și le comercializează pe piața din România.

“Compania Caussade vine în sprijinul dumneavoastră cu o genetică de nouă generaţie, în afară de varietatea Sorrial, o varietate consacrată, tot ceea ce vedeţi în spatele nostru sunt soiuri care au fost lansate anul trecut şi începând cu această campanie vor veni în portofoliul comercial şi în faţa dumneavoastră, sunt soiuri adaptate condiţiilor pedoclimatice din zona dumneavoastră şi cu rezultate de producţie de excepţie. Talia plantelor este mică spre medie, ceea ce le face mai puţin sensibile la cădere, iar în ani cu condiţii bune nu aveţi nevoie de aplicarea unui retardant de creştere, ceea ce vă scuteşte de un cost suplimentar. De asemenea, au o foarte bună la încolţirea în spic din cauza acestor ploi abundente, cu genetica noastră nu veţi avea aceste probleme”, a prezentat Mihail Loraicici, director regional al Caussade.

Ca o altă noutate, din acest sezon, compania a lansat și un soi de nișă, grâul durum pentru paste.

“Eu vă recomand celor care nu le-aţi avut în fermă să încercaţi soiurile noastre, veţi rămâne plăcut impresionaţi, atât în ceea ce priveşte toleranţa la boli cât şi în ceea ce priveşte productivitatea lor şi nu îmi rămâne decât să vă mulţumesc, să vă urez un an cu recolte bogate, să vă ferească Dumnezeu de intemperii şi preţuri pe măsură”, a încheiat directorul regional Caussade.

Ligia VORO

Alex TOTH

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Povestea transplanturilor de la Târgu-Mureş, la “Dosar România”

Emisiunea “Dosar România” revine de sâmbătă, 12 octombrie, ora 21.00, la TVR 1, cu reportaje …

Share
Share