Home / Religie / Procesiunea „Parada portului popular”, la Târnăveni

Procesiunea „Parada portului popular”, la Târnăveni

În zi de aleasă sărbătoare, Pogorârea Sfântului Duh, în municipiul Târnăveni, a avut loc duminică, 16 iunie prima ediție a procesiunii „Parada portului popular”. Evenimentul a fost organizat de protopopiatul Târnăveni, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Artă şi Tradiţie pe Târnave – ACPATT” din Târnăveni şi Primăria municipiului Târnăveni la care au participat  peste 200 de preoţi şi credincioşi ai parohiilor din cuprinsul protopopiatului Târnăveni.   Iniţiativa acestei frumoase acțiuni îi aparţine părintelui protopop Sergiu-Mihail Dumitru, care a subliniat în chiar debitul sărbătorii necesitatea cinstirii și promovării portului popular românesc în toată splendoarea sa, căci acesta „a fost creat cu multă trudă, dragoste și jertfă de bunicii și străbunicii nostri”. Procesiunea a început la ora 15:00 în fața bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci” din municipiul Târnăveni, urmându-și cursul pe Strada Șoimilor – biserica „Sfântul Gheorghe” – biserica „Sfânta Treime” – Casa de Cultură „Mihai Eminescu”.

Moment poetic

Pe platoul din fața Casei de Cultură, poeta Viorica Feierdan și Mirela Deteşan, președintele Asociaţiei Culturale „Artă şi Tradiţie pe Târnave – ACPATT” din Târnăveni, au rostit un cuvânt despre portul popular, după care a urmat un minirecital de muzică populară susținut de interpretele Alina Pop Mailat și Cornelia Mihuţ. Pe parcursul traseului, s-au făcut trei opriri, au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu și s-a cântat troparul Rusaliilor. Evenimentul se înscrie în seria activităților specifice anului 2019, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind An omagial al satului românesc.Sursă: wwww.reintregirea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean prins la volan cu alcoolemie de peste 1 la mie!

Un echipaj de poliţie din municipiul Târnăveni a oprit în trafic luni, 11 mai, la …