Home / Slider / FOTO: 741 de ani de atestare documentară, sărbătoriţi la Zilele Municipiului Târnăveni

FOTO: 741 de ani de atestare documentară, sărbătoriţi la Zilele Municipiului Târnăveni

Distribuie

Comunitatea din Târnăveni a sărbătorit, în acest sfârşit de săptămână, cu ocazia Zilelor Municipiului Târnăveni, cei 741 de ani de atestare documentară a municipiului Târnăveni. Ceremonia de deschidere a evenimentului a avut loc vineri, 16 august, în centrul oraşului, în prezenţa unui public numeros alcătuit din localnici, invitaţi speciali şi participanţi din mai multe ţări la Parada Internaţională a Portului Popular.

Nicolae Sorin Megheşan, mesaj pentru unitate şi respect reciproc

În mesajul pe care l-a adresat comunităţii locale, primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, a adresat mulţumiri atât locuitorilor din Târnăveni, cât şi celor care, din diverse motive, au ales să plece peste hotare.

„Sărbătoarea unui oraş, a unei comunităţi, ne oferă prilejul de a celebra împreună trecutul şi viitorul comunităţii. Astăzi sărbătorim 741 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Târnăveni. În 1278, pentru prima dată a fost scris un act în limba latină, prin care acest teritoriu era numit Tychen Sent Marton sau Târnăveni. Pentru mulţi dintre noi reprezintă doar o cifră, dar pentru toţi cei care în aceste sute de ani au muncit, au trudit şi au încercat să ne ofere un viitor bun reprezintă mult, mult mai mult de atâta. Astăzi, municipiul Târnăveni este un oraş liber, unde cu toţii putem să trăim în unitate, în respect reciproc şi să contribuim la dezvoltarea şi viitorul copiilor noştri. Pentru toţi dintre noi, cei prezenţi aici, municipiul Târnăveni înseamnă acasă, şi în acelaşi timp înseamnă acasă şi pentru cei care din diferite motive sunt plecaţi peste hotare. Îi aşteptăm şi pe ei acasă. Le mulţumesc pentru ceea ce fac acolo unde se află şi duc numele municipiului Târnăveni peste hotare. Vă mulţumesc dumneavoastră pentru colaborarea pe care o aveţi cu Primăria municipiului Târnăveni, cu administraţia locală, pentru sprijinul acordat în proiectele comune pe care le avem”, a afirmat Nicolae Sorin Megheşan.

Târnăvenenii, felicitaţi de prefectul Mircea Duşa

La eveniment a participat şi Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş, care s-a declarat „plăcut impresionat” de numărul mare de participanţi prezenţi la deschiderea oficială a sărbătorii Municipiului Târnăveni.

„De sute de ani, locuitorii acestor meleaguri au clădit şi au pus cărămidă peste cărămidă la această zonă a judeţului, municipiul Tânăveni şi împrejurimile. Iată că locuitorii municipiului Târnăveni apreciază faptul că în fiecare an, în vară, sărbătoriţi Zilele Municipiului, că vă găsiţi timp pentru ca o clipă să fiţi împreună, să uitaţi de necazurile de zi cu zi, şi să petreceţi cu cei dragi, cu familia, cu cunoştinţele, cu rudele, cu vecinii, aici în centrul municipiului, să sărbătoriţi faptul că acest municipiu, care este atestat documentar de sute de ani, vă dă posibilitatea să convieţuiţi, să trăiţi împreună, şi ceea ce dumneavoastră aţi creat în timp sunt valori pe care tinerii de astăzi trebuie să le cunoască”, a punctat prefectul Mircea Duşa.

Cristian Chirteş, apel pentru o Românie normală

Locuitorii municipiului Târnăveni au fost salutaţi şi de senatorul Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş, care a apreciat mesajele împotriva discriminării etalate la Parada Internaţională a Portului Popular care a precedat ceremonia de deschidere a Zilelor Municipiului Târnăveni.

„Ceea ce văd aici, în premieră arată un lucru: nu numai noi avem discursuri către dumneavoastră, ci văd copii care poartă pancarte pe care putem citi „Stop urii”, „Respectul are prioritate”, „Fii erou în fiecare zi”, „Luptă cu discriminarea” sau „Şi copiii romi au vise mari, nu le spulberaţi visele”. Iată, sunt mesaje pe care dumneavoastră ni le transmiteţi nouă, oamenilor de administraţie şi oamenilor politici, şi cred că este pentru prima dată când şi noi trebuie să aplaudăm un discurs, de fapt scris. Cred că asta este România normală, asta este România de care avem nevoie, asta este România care, iată, este integrată şi în lume, în UE, cu prieteni din Israel, Polonia, Slovacia, Cehia, şi nu numai, ştiind că Târnăveniul este înfrăţit cu multe localităţi din diferite ţări din Europa şi aici un respect deosebit trebuie să îi arătăm domnului primar şi Consiliului Local”, a precizat senatorul Cristian Chirteş.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.