Home / Cultură / Concert special la Sighişoara

Concert special la Sighişoara

Vineri, 13 septembrie, de la ora 18.30, în Sala de Festivităţi a Primăriei Municipiului Sighişoara, violonistul Marius Ungureanu şi chitaristul Costin Soare continuă în România proiectul început cu două săptămâni în urmă în Danemarca, proiect muzical-literar ce are în centru ideile de prietenie şi dialog.

”Conceput ca un omagiu adus celui care a fost Petru Maier Bianu, cineast şi scriitor, prieten apropiat al celor doi interpreţi, turneul intitulat „Schubertiada – Dialog peste timp” are ca leit-motiv muzica marelui compozitor austriac, cu un program din care nu vor lipsi aranjamente după lied-uri celebre precum „Der Wanderer” sau „Der Leiermann”, dar şi o piesă de rezistenţă a repertoriului de violă/ violoncel, „Sonata Arpeggione”, una dintre capodoperele lui Schubert. Şi pentru că cei doi interpreţi au fost implicaţi de-a lungul timpului în proiecte de muzică contemporană – teatru instrumental, concerte cu orchestra, recitaluri camerale sau solistice, ideea de prietenie şi dialog este întărită prin includerea în repertoriul turneului a unor lucrări compuse recent de câţiva dintre cei mai importanţi compozitori români contemporani: Dan Dediu, Gabriel Mălăncioiu şi mai tânăra Sânziana Dobrovicescu”, au transmis reprezentanții primăriei municipiului Sighișoara, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Activitate reluată în mai multe instituții publice din Sighișoara

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara a fost convocat la o ședință miercuri, 20 …