Home / Reviste / Band / FOTO: Muzică pentru toate gusturile, la Zilele Comunei Band

FOTO: Muzică pentru toate gusturile, la Zilele Comunei Band

Distribuie

Primăria și Consiliul Local al comunei Band, în colaborare cu Centrul Multimedia Pro Art Maria, au  organizat în perioada 7-8 septembrie, Zilele Comunei Band. Sub coordonarea directorului artistic Iulia Maier, timp de două zile, pe scena special amenajată din centrul comunei au urcat atât artiști locali, cât și consacrați. Programul zilei de sâmbătă, 7 septembrie, a cuprins recitalurile susținute de  Diana Beldean, Anca Manoilă, Dorina Oprea, Florin Miler, Larisa Cotoi, Cosmin Cotârlă, Monica Belean, Nelu Sămărtean, Yosif Angheluț, Tokos Betty, și Morani.„Spectacolul organizat cu prilejul Zilele Comunei Band a fost unul inedit, atât prin structura lui, cât și prin faptul că s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Sâmbătă, locuitorii  din Band au avut posibilitatea de a se întâlni cu artiști populari locali și au avut bucuria de veeea pe scena chiar oameni de ai locului pe care îi apreciază pentru talentul lor, dar mai ales pentru repertoriul specific zonei de câmpie. Astfel, au urcat pe scenă Diana Beldean, Monica Belean, Cosmin Cotârlă, Larisa Cotoi, Dorina Oprea, Cosmina Cotârlă, Florin Miler și Nelu Sămărtean. Alături de ei,  a cântat și Yosic Angheluț,  pentru localnicii de etnie romă. Tot pentru romi,  a dansat și Ansamblul de dansuri țigănești din Sâncraiu de Mureț. Seara s-a încheiat cu muzică ușoară, iar pentru asta au cântat Tokes Betty și Andreea Morariu”, ne-a declarat Iulia Maier, directorului artistic al Zilelor Comunei Band.

Oaspeți de seamă

Duminică, 8 septembrie, pe scena Zilelor Comunei Band au urcat  Teodor și Narcisa Țogorean, Florica Zaha, Cristian Pomohaci, Iulia Maier, Maria Sântean Faghiura și Teodor Sântean, Szilvia Miklos și Szilagyi Sandor. Dansul popular a fost adus pe scenă de Ansamblul Folcloric „Zestrea Bandului” din Band, Ansamblul de dansuri populare maghiare „Csipkebogyo” din Band, și Ansamblul de dansuri „Le Romengro Ilo” din Sâncraiu de Mureș. Invitații speciali ai serii au fost Florin Vos, Daniela Gyorfi, Syntia, și trupa Corax,„Ziua de duminică a  început cu program folcloric, invitați fiind nume de marcă ale scenei populare românești. Invitați de onoare au fost Florica Zaha și Cristian Pomohaci care au întreținut o atmosferă extraordinară, oamenii cântând piesele lor și apaludând minute în șir. Lor li s-a adăugat un minunat program cu muzică de pe câmpie, protagoniști fiind Iulia Maier, Anca Manoilă, Narcisa și Teodor Țogorean, Maria Sântean Faghiura,  împreună cu Teodor Sântean. Au urmat dansuri populare românești și maghiare susținute de ansamblurile „Zestrea Bandului” si „Csipkebogyo” din Band. Au fost prezenți pe scenă Silvia Miklos și SIlagyi Sandor alături de taraful lor,  un regal  folcloric maghiar care a ridicat lumea în picioare. De asemenea, Tibor Universalu cu formația sa au încântat romii cu muzica tradițională țigănească,  purtându-ne în lumea căruțelor și a corturilor de altădată. A fost, cu alte cuvinte,  un program folcloric variat pentru toate gusturile. Ziua s-a încheiat cu muzică ușoară, cu veselie și dans. Ne-au ajutat pentru asta Syntia, Florin Vos, Corax si Daniela Gyorfi. Spectacolul s-a încheiat cu un minunat foc de artificii, în prezența a peste două mii de oameni care erau încă prezenți la miez de noapte”, a precizat Iulia Maier.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

RECENZIE. Negocieri Creative Româno-Americane

Distribuie Cel de-al doilea volum colectiv publicat în limba engleză, la editura Presa Universitară Clujeană, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.