Home / Slider / „10 pentru siguranţă!”: Traficul de persoane
victimele traficului de persoane

„10 pentru siguranţă!”: Traficul de persoane

Minorii şi adolescenţii reprezintă o categorie vulnerabilă la fenomenul traficului de persoane, aceştia frecventând, în drumul lor spre şcoală, diferite medii cu public numeros, motiv pentru care îi atenţionăm să aibă grijă la persoanele necunoscute cu care interacţionează, să nu accepte diverse propuneri prin care să se îndepărteze sau chiar să părăsească locul respectiv şi să informeze cadrele didactice, familia sau poliţia despre orice situaţie sau problemă care le poate pune viaţa în pericol.

De asemenea, recomandăm copiilor ca atunci când sunt angrenaţi în excursii, drumeţii, vizite ale unor obiective turistice, să aibă atenţia sporită în locurile aglomerate ce pot ascunde persoane dubioase şi periculoase care pot profita de pe urma celor vulnerabili, aşa cum sunt copii şi tinerii, care, din dorinţa de a fi populari tind să se împrietenească cu multe persoane şi să creadă că toată lumea e de bună credinţă.

În general, promisiunile traficantului nu conţin informaţii clare despre ofertele propuse, însă oferă sprijin financiar legat de o călătorie, un loc de muncă, o cazare sau alte facilităţi.Deschide ochii! Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase.

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Timp de 10 zile, vom aduce în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

(Comunicat de presă IPJ Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

OPTIMISM. 76,9% din mureșenii cu COVID-19, vindecați!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat sâmbătă, 23 mai, prin …