(P): A fost semnat contractul de finanțare pentru centura Târgu Mureșului. Luna aceasta vor fi deschise ofertele constructorilor Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4694 Vizualizări

(P): A fost semnat contractul de finanțare pentru centura Târgu Mureșului. Luna aceasta vor fi deschise ofertele constructorilor

Guvernul României a făcut pași importanți în continuarea realizării investiției la Varianta de ocolire a Municipiului Târgu Mureș. Cu ocazia vizitei sale în județul Mureș, din luna mai a acestui an, premierul Viorica Dăncilă anunța că cele două centuri, a Târgu Mureșului și Reghinului vor fi scoase la licitație.

Lucrările la centura municipiului Târgu Mureș au fost sistate iar contractul de execuție a fost reziliat.

În urma anunțului premierului, în 17 iulie a.c., a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare pentru procedura de atribuire licitație deschisă, având ca obiect “Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire Târgu Mureș – finalizare lucrări”, data limită pentru depunerea ofertelor fiind septembrie 2019.
În urmă cu puține zile CNAIR  a anunțat pe pagina sa de internet că a fost semnat Actul Adițional nr. 1, la Contractul de Finanțare nr. 10/09.08.2018, pentru proiectul ”Varianta de ocolire Târgu Mureș”, (cod SMIS 2014+116393).

Astfel, lucrările care vor urma să fie executate pe șantierul centurii municipiului Târgu Mureș au finanțarea executată urmând ca, în scurt timp, să aflăm și executantul acestora.

Conform datelor oficiale furnizate de CNAIR durata contractului și perioada de implementare a proiectului este de 120 luni, respectiv între data de 01.01.2014 și 31.12.2023.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare  este de 430.954.250,90 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune, în procent de 85%, este de 208.262,28 lei. Guvernul României va cofinanța lucrarea cu 15%, adică 51.742.634,51 lei.

  • Vasile Gliga: “Un proiect vital pentru reședința de județ”

Președintele PSD Mureș, Vasile Gliga a declarat: “Am stat aproape de Guvern și așa am reușit să obținem finanțări și să demarăm mai multe proiecte vitale pentru județul Mureș. Varianta de ocolire a Târgu Mureșului este unul dintre aceste proiecte, un proiect vital pentru municipiul reședință de județ. Așa cum a spus cu ocazia vizitei în județul Mureș, Viorica Dăncilă s-a ținut de cuvânt și iată că acest obiectiv a intrat în linie dreaptă și în scurt timp vor începe lucrările. Aș reaminti și licitarea variantei de ocolire a Reghinului, modernizarea drumului Reghin – Turda, realizarea autostrăzii Târgu Mureș – Câmpia Turzii, modernizarea Centralei Termice de la Iernut, reparațiile capitale la pista Aeroportului Transilvania – realizată cu finanțare de la Guvernul PSD, demararea procedurilor pentru introducerea gazului metan în nordul județului. Aștept cu nerăbdare ca să avem ministru la energie pentru a putea încheia toate procedurile pentru darea în operare a centralei de la Răstolița”.

Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.
Pe Varianta de ocolire Târgu-Mureș, în lungime de 11,643 km, vor fi realizate 8 poduri/ pasaje/ viaducte și 2 intersecții giratorii. Această Variantă Ocolitoare va asigura legătura Sighișoara – Târgu Mureș – Reghin, pentru a reduce volumul traficului ce traversează municipiul Târgu-Mureș în direcţia sud – nord.

După finalizarea lucrărilor, accesul pe această variantă se va face din DN13 pe relația Brașov – Sighișoara – Targu Mures, km 155 și din DN15 pe relația Reghin – Târgu Mureș – Turda, km 84.

Reamintim că valoarea totală a investițiilor în județul Mureș în timpul guvernării PSD a depasit 1 miliard de euro, cifră istorică pentru această zonă a țării.

  • Viceprimarul PSD al Târgu Mureșului, Sergiu Papuc: “Confort urban ridicat prin eliminarea traficului greu”

Referitor la realizarea variantei de ocolire a Târgu Mureșului, viceprimarul PSD al municipiului, a declarat: “aceasta va crea noi oportunități de dezvoltare pentru oraş. Cel mai important beneficiu  este sporirea confortului urban prin  eliminarea traficului greu din municipiu pe relația Sighişoara- Reghin. Salut semnarea actului adițional la contractul de finanțare, aceasta etapă fiind esențială pentru realizarea investiției”

(Publicitate prelectorală comandată de PSD Mureș)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE