Share

Home / Cultură / Sighișoara, parteneră a Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice

Sighișoara, parteneră a Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice

Primăria municipiului Sighișoara a fost reprezentată de directorul Muzeului de Istorie Sighișoara, dr. Nicolae Teșculă, la Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în perioada 9 – 10 octombrie.  Sesiunea s-a deschis miercuri, 9 octombrie, de la ora 18.00, cu vernisajul expoziției temporare ”Mari fotografi din Transilvania, sec. XIX – XX”, aflată la ce-a de-a doua ediție.

Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în colaborare cu Muzeul de Istorie Sighișoara și alte muzee din Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Satu Mare și Oradea.

”Lucrările sesiunii științifice s-au desfășurat pe patru secțiuni: Istorie medievală și premodernă; Istorie modernă și contemporană, Științe Politice; Patrimoniu, Muzeologie; Istorie locală și Pedagogie muzeală. De asemenea, au fost susținute un număr de 44 de comunicări științifice de către specialiști în istorie, cercetători științifici, arhiviști și muzeografi din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Vaslui, Sebeș, Mediaș, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Turda, Făgăraș, Oradea, Satu Mare și Baia Mare”, se specifică pe site-ul municipiului Sighișoara, sighisoara.org.ro.

La finalul sesiunii, participanții au vizitat ”Bastionul Măcelarilor”, monument istoric din secolul al XV-le, și expoziția ”Rivulus Dominarum 690 – Vestigii și mărturii istorice medievale”. Expoziția a fost organizată pentru împlinirea a 690 de ani de la atestarea documentară a orașului Baia Mare, cunoscut și ca ”Rivulus Dominarum”.

Andreea  GONDOR

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

www.artizani.eu, oportunitate de promovare a meșteșugurilor locale

Meșteșugarii din zona municipiului Sighișoara au la dispoziție pagina web www.artizani.eu pentru a-și promova creațiile, …

Share
Share