Home / Administratie / Târgu-Mureş: Forţele pentru Operaţii Speciale, activităţi dedicate „Zilei Armatei Române”

Târgu-Mureş: Forţele pentru Operaţii Speciale, activităţi dedicate „Zilei Armatei Române”

Comandantul Forțelor pentru Operații Speciale, cu sprijinul Instituției Prefectului – Judeţul Mureș, al Primăriei municipiului Târgu-Mureș și a structurilor din cadru Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, organizează o serie de activități cu prilejul sărbătorii ”Zilei Armatei României”.

Activități interesante

Potrivit organizatorilor, luni, 21 octombrie, militarii din cadrul forțelor pentru Operații Speciale, alături de reprezentanții Centrul Militar Județean Mureș vor fi prezenți la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” începând cu ora 8.00, respectiv la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” începând cu ora 10.30, pentru a prezenta elevilor importanța ”Zilei Armatei României”, tipurile de misiuni executate de militari, precum și elemente care vizează cariera militară și oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar. Aceeași activitate va avea loc joi, 24 octombrie, la Biblioteca Orășenească Reghin, începând cu ora 8.00.

Tot pentru a sărbători „Ziua Armatei Române”, în Poligonul de tragere Sângeorgiu de Mureș se organizează Cupa presei la tir, miercuri, 23 octombrie, între orele 10.00 – 14.00.

Vineri, 25 octombrie, în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureş, începând cu ora 10.00, va avea loc o expoziție de tehnică, armament, aparatură și echipamente specifice. Tot în aceeași zi, de la ora 11.00, în Piața Victoriei va fi organizată o ceremonie militară, care va debuta cu întâmpinarea  oficialităților și intonarea Imnului Național al României.

Un moment special îl va constitui parașutarea drapelului național de către un militar din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale. De asemenea, tot în cadrul ceremoniei, vor fi rostite alocuțiuni despre semnificația zilei de 25 octombrie și se vor depune coroane și jerbe de flori la „Statuia Ostașului Român”.

Festivitatea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii militare urmate de un survol al zonei centrale a municipiului Târgu-Mureș executat de aeronave militare aparținând Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii.

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tibi și Alin Ușeriu, Principele Nicolae, oaspeți speciali la predarea bornelor „Via Transilvanica” pe Valea Gurghiuluiu

Proiectul „Via Transilvanica” și-a derulat în cursul zilei de marți, 7 iulie, o etapă importantă …