Covid-19. Anunț important pentru șoferi! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2650 Vizualizări

Covid-19. Anunț important pentru șoferi!

În contextul măsurilor dispuse prin Decretul Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Ordonanța Militară a Ministerului Afacerilor Interne nr.3 din 24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19, a măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus, vă aducem la cunoștință că activitatea Serviciului Rutier Mureș ce implică relația cu publicul este suspendată pe perioada stării de urgență.

Vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:

  • petițiile, cererile de validare a permiselor de conducere ale căror perioade de suspendare au expirat, cererile pentru avizarea efectuării lucrărilor care implică închiderea şi/sau crearea de restricţii pentru circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor şi/sau a pietonilor si cererile privind acordarea avizului Poliţiei Rutiere pentru amenajarea accesului rutier la drumul public a obiectivelor social-economic vor fi depuse exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
  • cererile privind istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se vor depune exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca în termen de 15 zile, de la data înregistrării documentul să fie comunicat la domiciliul sau reședința titularului permisului de conducere;

În cazul prelungirii dreptului de a conduce,  conform prevederilor art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, veți proceda după cum urmează:

  • pentru dosarele penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, potrivit Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru Judecători nr. 417/2020, pe durata stării de urgență, cererile având ca obiect prelungirea dreptului de circulație nu se soluționează, fiind aplicabile dispozițiile art. 14 din Decretul Președintelui României nr.195/2020;
  • pentru dosarele care se află în supravegherea unităților de Parchet, solicitarea prelungirii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se face către unitatea de Parchet, urmând ca aceasta să transmită Serviciului Rutier dispoziția de prelungire. Prelungirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice va fi implementată în evidența informatizată a Poliției rutiere, fără a mai fi necesară mențiunea scrisă pe verso-ul dovezii de circulație.

În situația depunerii plângerii contravenționale, veți transmite dovada înregistrării acesteia prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.

Toate cererile transmise vor fi însoțite obligatoriu de o copie a documentului de identitate.

De asemenea, activitatea de  verificare a cunoașterii regulilor de circulație este suspendată pe perioada stării de urgență.

În situația în care valabilitatea permisului de conducere expiră în perioada stării de urgență sunt incidente prevederile art. 14 din Decretul 195/2020, permisul de conducere fiind valabil până la încetarea stării de urgență.

Totodată, precizăm că certificatul de inspecție tehnică periodică (ITP) nu intră sub incidența Ordonanțelor militare, agenții economici care le emit, nefiind autorități publice, siguranța deplasării pe drumurile publice fiind o prioritate și în această perioadă.

Vă adresăm rugămintea de a conștientiza importanța măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus.  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea cererilor dumneavoastră.

Documentele destinate Serviciului Rutier Mureș se vor înainta prin fax la nr. 0265/202.370 sau e-mail: oug41.2016.sr@ms.politiaromana.ro.

Stadiul procesării petiţiilor/cererilor dumneavoastră poate fi verificat telefonic la numerele de telefon 0265/202.366, 0265/202.367 sau 0265/230.022, în intervalul orar  08.00 – 16.00.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

(Comunicat de presă, IPJ Mureș)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE