Home / Administratie / Bani în plus pentru Spitalul Municipal Reghin

Bani în plus pentru Spitalul Municipal Reghin

Consilierii reghineni au aprobat, în cadrul ședinței de vineri, 3 aprilie, rectificarea bugetului general al Municipiului Reghin pe anul 2020, respectiv suplimentarea acestuia pentru cheltuieli urgente ca urmare a pandemiei cu Coronavirus.

La capitolul „Ordine publică și siguranța națională”, consilierii au aprobat o suplimentare a bugetului cu suma de 750.000 de lei pentru cheltuieli urgente ca urmare a pandemiei cu Covid-19.

Bani alocați au ca și folosință:

– Sprijinirea persoanelor aflate în izolare voluntară la domiciliu cu produse de strictă necesitate;

– Achiziția de măști și mănuși de unică folosință pentru prevenirea contaminării personalului din cadrul UAT Reghin;

– Servicii de dezinfecție periodică la locurile de joacă, parcuri și piețe publice;

– Servicii de dezinfecție periodică la trotuarele aflate în domeniul public al Municipiului Reghin;

– Servicii de dezinfecție periodică a lifturilor, casa scărilor și a spațiilor comune din blocurile de locuințe situate pe raza Municipiului Reghin;

– Dezinfectant de suprafețe și dezinfectant gel pentru mâini pentru toate instituțiile publice din Municipiul Reghin și Primăria Reghin;

– Achiziția de dispozitive pentru soluții dezinfectante precum și achiziția de soluții gel dezinfectante pentru mâini,pentru toate scările de bloc din blocurile de pe raza UAT a Municipiului Reghin;

– Cheltuieli cu achiziția de materiale de igienă necesară curățeniei; – Cheltuieli cu achiziția de servicii hoteliere destinate repausului între ture/gărzi , pentru personalul din cadrul Spitalului Municipal Reghin;

– Cheltuieli privind montarea pe perioada stării de urgență a unei cișmele de apă în fața blocurilor de garsoniere 9 și 7 de pe strada Livezilor, în vederea asigurării apei potabile pentru persoanele care locuiesc în aceste imobile precum și cheltuielile aferente consumului de apă de la această cișmea. Suplimentarea cheltuielilor la acest capitol a fost făcută prin diminuarea prevederilor bugetare de la capitolul ”Cultură”.

Bani pentru CPU

La capitolul ”Sănătate”, la secțiunea de funcționare, pentru Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară”, consilierii au aprobat o suplimentare a bugetului cu suma de 150.000 de lei necesară pentru diverse materiale, echipamente și biocide (combinezoane de protecție, halate, ochelari de protecție, măști, dezinfectanți), bani transferați de la capitolul ”Cultură”. La secțiunea de dezvoltare, bugetul se suplimentează cu suma de 120.000 de lei din care 37.000 de lei pentru investiția „Amenajări exterioare la clădirea Centru de Primiri Urgențe (UPU)”, 23.000 de lei pentru investiția „Sistem de ventilație pentru clădirea Centru de Primiri Urgențe (UPU)” și 60.000 de lei pentru achiziția unui „Aparat Ventilator Trilogy 100 pe stativ” pentru Centru de Primiri Urgențe (UPU).

La capitolul ”Învățământ”, la secțiunea de funcționare se înregistrează o suplimentare cu suma de 21.000 de lei pentru Liceul Tehnologic „Petru Maior” necesară reparației sistemului de apă, iar la secțiune de dezvoltare, o suplinentare cu 16.000 de lei pentru Liceul Tehnologic „Petru Maior” necesari pentru „Licențe” și pentru modernizarea sistemului exterior de supraveghere video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Dan Barna, întâlnire cu simpatizanții USR PLUS din Mureș

Fostul vicepremier Dan Barna, candidat la funcția de președinte al USR PLUS, a efectuat, în …