Program nou de deplasare pentru vârstnicii peste 65 de ani! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1456 Vizualizări

Program nou de deplasare pentru vârstnicii peste 65 de ani!

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea circula între orele 7.00 şi 11.00 şi între orele 19.00 şi 22.00 cu o declaraţie pe proprie răspundere completată, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

El a prezentat, luni, măsurile prevăzute în Ordonanţa militară nr. 10.
„Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani pot circula în intervalele orare 7.00 – 11.00 şi 19.00 – 22.00 pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie sau domestice, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, cu excluderea oricăror activităţi fizice colective, cât şi pentru nevoile animalelor de companie/animalelor domestice”, a declarat Marcel Vela.
În aceste situaţii, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică în mod corespunzător dispoziţiile Ordonanţei militare nr. 3 şi ale prevederilor din aceasta cu privire la prevenirea răspândirii Covid-19.
Măsurile se vor aplica de la data publicării Ordonanţei militare nr. 10 în Monitorul Oficial.
De asemenea, operatorii economici îşi vor organiza programul de lucru pentru a facilita şi pentru a asigura cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele două intervale orare menţionate.
Potrivit documentului, circulaţia va permisă în afara locuinţei sau gospodăriei – indiferent de intervalul orar – pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani dacă acestea se deplasează în interes profesional.
„Pot să se deplaseze în situaţia în care au nevoie de asistenţă medicală, care nu poate fi amânată sau efectuată de la distanţă, folosind mijloace de transport. De asemenea, pot face deplasări pentru activităţi agricole sau pentru comercializarea produselor agroalimentare”, a spus Vela.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE