Home / Cultură / Daniel Oltean & 50 de secunde, pe biblioteca virtuală UNITER

Daniel Oltean & 50 de secunde, pe biblioteca virtuală UNITER

Distribuie

UNITER a lansat biblioteca virtuală „Cea mai bună piesă românească”. Pe site-ul www.uniter.ro și pe pagina oficială de Facebook a UNITER va fi  postat în format digital textele pieselor din ultimele zece ediții ale concursului. Printre acestea se numără și  „50 de secunde” de Daniel Oltean,  desemnată „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”.

Piesa este disponibilă pentru lectură aici: https://www.uniter.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anul…

Născut în 1974, la Târgu Mureș, Daniel Oltean este absolvent de drept și filosofie (Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca), dar și de teatrologie și scriere dramatică (Universitatea de Arte, Târgu Mureș). Din 1996 este procuror DIICOT în Târgu Mureș.

A fost dramaturg de spectacol pentru „Piatra” de Marius von Mayenburg, regia Theodor-Cristian Popescu (Teatrul Studio, Târgu Mureș, 2012) și pentru „Offline”, regia Laurențiu Blaga (Teatrul Național Târgu Mureș, 2018).

De asemenea, a fost consultant de spectacol („Punct Triplu”, regia Bogdan Georgescu, Teatrul Național, Târgu Mureș, 2014) și coautor al textului dramatic pentru spectacolul „Mutanții” (coordonat de Ștefan Peca, regia Ovidiu Caița, Teatrul Studio, Târgu Mureș, 2016).

Textul semnat Daniel Oltean a fost transpus pe scenă de Eugen Gyemant, premiera spectacolului având loc în luna decembrie a anului 2018  la Teatrului Național din București, Sala Atelier.

„Textul spectacolului „50 de secunde” scris de procurorul criminalist și teatrologul Daniel Oltean este, în fapt, o anchetă criminalistică şi psihanalitică în acelaşi timp, este o explorare a părţii întunecate a sufletului omenesc şi a părţilor luminoase din relaţiile dintre un fiu şi o mamă. Este o piesă foarte profundă şi foarte specială, pentru că e foarte introspectivă şi într-un fel filosofică”, afirmă  Eugen Gyemant , regizorul spectacolului.

 


De asemenea, verificati

Se deschide primul magazin Maxi Pet din Târgu Mureș!

Distribuie Animalele de companie din Târgu Mureș vor avea, și ele, propriul lor hipermarket! În …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.