Home / Slider / Pensii mărite pentru 12.000 de mureșeni, din luna iunie

Pensii mărite pentru 12.000 de mureșeni, din luna iunie

Potrivit Directorului executiv al Casei Județene de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe, procesul de recalculare a dosarelor de pensionare ce fac obiectul dispozițiilor Deciziei 702/2019 a CCR se află într-un stadiu avansat și va fi finalizat până la data de 1 iunie 2020.

Conform deciziei amintite, persoanele care au  îndeplinit condițiile de trecere de limită de vârstă ulterior datei de 1 ianuarie 2011, au dreptul să beneficieze de indicele de corecție în vigoare la data la care aceste persoane au întrunit prevederile de trecere la pensia de limită de vârstă.

Eugenia Neagoe spune că circa 10.000 de dosare, dintr-un total de 12.000 ale persoanelor care vor beneficia de revizuirea drepturilor de pensie privind  limita de vârstă, sunt finalizate.

Practic, drepturile de pensie revizuite au intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial a Deciziei 702/2019, în 10 februarie 2020 și se vor acordă începând cu data menționată.

Expedierea deciziilor și comunicările de plată către titulari se desfășoară în paralel cu finalizarea emiterii deciziilor de revizuire.

I.S.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …