Este oficial! Transportul în comun, gratuit pentru elevi Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1936 Vizualizări

Este oficial! Transportul în comun, gratuit pentru elevi

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor „să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală”. Singura cerință este ca școlarii să aibă asupra lor, obligatoriu, carnetul de elev.

”Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la școală.

Astfel, elevii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile.”

„Pe de o parte, această măsură este o transpunere în norme și în practică a dreptului garantat la educație gratuită prin Constituție și Legea Educației Naționale. Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la școală”, a completat Raluca Turcan pe pagina personală de Facebook.

I.S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE