1 iunie, a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse de autorităţi Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

1 iunie, a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse de autorităţi

Începând cu data de 1 iunie 2020 întrăm în cea de a doua  etapă a relaxării măsurilor impuse de autorităţi, moment în care deplasarea în afara localităţilor redevine liberă. Începând de azi nu se mai completează declaraţia pe propria răspundere pentru părăsirea localităţii şi nu se mai declară motivul delasării., se reiau o serie de activităţi economice, sportive, culturale şi de agrement.

„Începând cu data de 1 iunie, sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică (terase) şi totodată sunt permise activităţile de operare a plajelor turistice”, au stabilit autorităţile citate de www.news.ro.

Pentru derularea în bune condiţii a acestor activităţi au fost emise Ordinul nr. 1.809 – Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – şi, respectiv, Ordinul nr. 1.810 – Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.  Prin cele două acte normative au fost stabilite măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, într-o primă fază a repornirii activităţilor din domeniul turismului. Astfel, măsurile sunt obligatorii pentru toţi operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice şi, respectiv, pentru toţi operatorii economici sau, după caz, administratorii care desfăşoară activităţi de operare a plajelor turistice. În egală măsură, toţi clienţii teraselor sau plajelor turistice de pe litoralul românesc au obligaţia de a le respecta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE