FOTO: Primarul și Consiliul Local Solovăstru, învestiți oficial Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 793 Vizualizări

FOTO: Primarul și Consiliul Local Solovăstru, învestiți oficial

Căminul Cultural din localitatea Jabenița a găzduit luni,19 octombrie, ceremonia de constituire a Consiliului Local Solovăstru în care consilierii locali declarați aleși, ale căror mandate au fost validate, au depus jurământul de credință. Instituția Prefectului, partener de nădejde Printre oaspeții prezenți la instalarea noilor aleși ai comunei Solovăstru s-a numărat și prefectul județului Mureș, Mara Togănel, ceremonia de la Solovăstru fiind prima la care a asistat în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.„Am dat startul învestirilor în județul Mureș și primul meu popas a fost în comuna Solovăstru. Am venit cu același gând cu care aș fi fost în cele 102 unități administrativ teritoriale, să-i felicit pe toți cei aleși, învestiți cu încrederea mureșenilor. Vreau să-i asigur că vor avea în mine și în Instituția Prefectului un partener de nădejde în ceea ce înseamnă un pic mai bine pentru viața mureșenilor. Le doresc să aibă parte de mult echilibru, multă înțelepciune, să-i ghideze o viziune și proiecte susținute pentru următorii patru ani”, a precizat prefectul Mara Togănel.

În cuvântul adresat celor prezenți, Mara Togănel a punctat atât aspectele pozitive, respectiv mersul lucrurilor în comuna Solovăstru, dar și problemele generate de situația actuală, respectiv grija față de sănătatea locuitorilor.

„Știu că lucrurile merg bine aici la Solovăstru, vreau doar să vă felicit, să vă doresc putere de muncă, să vă onorați cuvântul dat în fața locuitorilor comunei Solovăstru. Aveți un primar care se zbate pentru comuna dumneavoastră, un primar care vine la Târgu Mureș, vine cu proiecte, un primar care are o viziune pentru comuna pe care o conduce. Rugămintea mea este să fiți parte a acestor proiecte atunci când primează interesele dumneavoastră. În mine, Instituția Prefectului, veți avea un partener de nădejde pentru că da, cred că doar împreună vom reuși să facem și din județul Mureș un județ puternic, un județ demn așa cum merită să-l aibă mureșenii. Să aveți parte de sănătate, trecem printr-o perioadă dificilă, de aceea vă rog să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a comunității pe care o reprezentați. Haideți să dăm exemplu că totuși în 2020-2024 începem să facem administrație chiar cu gândul către cetățeni. Doamne Ajută, multă sănătate, putere de muncă și să ne revedem cu bine la proiecte serioase”, le-a spus celor prezenți prefectul Mara Togănel.

 Ilie Chirilă Tătar, apel la unitate

În continuarea ceremoniei a urmat depunerea jurământului de către noii consilieri ai comunei Solovăstru, Iuliu-Ioan Zehan (ALDE), Dorin-Ioan Hărșan (ALDE), Ioan Mărginean (ALDE), Viorel Pilcă (ALDE), Adrian Vasile Fola (ALDE), Ioan Ciorba (PNL), Nicolae-Marin Dan (PNL), Dumitru Moldovan (PSD), Dan-Dumitru Stavilă (PSD), Darius-Cristian Sava (USR) și Ioan Moldovan (AUR), și depunerea jurământului de către către primarul ales al comunei Solovăstru, Ilie Chirilă Tătar.„Sunt convins că în acest nou mandat care începe vom avea mult de muncă. Nu va fi un mandat ușor din prisma faptului a tot ceea ce se întâmplă la nivel național și internațional. Foarte mult vom avea și noi de suferit de pe urma acestui fapt, în special noi, cei din administrație. Noi suntem cei care trebuie să luăm măsurile cele mai drastice, chiar dacă nu le luăm cu inima, totuși trebuie să le aplicăm. Gândurile mele sunt aceleași ca și în urmă cu patru ani. De mine începem munca în acest nou mandat care nu va fi deloc ușor, însă dacă am intrat în această luptă o voi duce până la capăt cu fruntea sus. Alături de noii consilieri voi merge mai departe cu scopul de a dezvolta această comună, de a face tot ce e mai bine pentru comuna Solovăstru, prin puterea mea, prim munca mea, a Consiliului Local și a angajaților Primăriei. Chiar dacă vremurile sunt grele, noi vrem să merge înainte spre un viitor sigur. Fac un apel la noul Consiliu Local să fie alături de mine în tot ceea ce ține de dezvoltarea comunei Solovăstru, să începem cu dreptul, să lăsăm ambițiile deoparte și să punem umărul la treabă, astfel ca împreună să ducem comuna Solovăstru acolo unde îi este locul, spre dezvoltare și bunăstare”, a precizat Ilie Chirilă Tătar, primarul reales al comunei Solovăstru.

Revigorarea Băilor Sărate Jabenița

Printre prioritățile noului mandat se numără și revigorarea Băilor Sărate din localitatea Jabenița. „Toate proiectele aflate în derulare la nivelul comunei Solovăstru le voi duce la bun sfârșit, mai ușor sau mai greu, asta vom vedea la sfârșit. Ca și priorități, țintesc o dezvoltare turistică a comunei Solovăstru, un lucru care nu l-am folosit în campanie. Este un scop al meu, acela de a pune în valoare Băile Sărate de la Jabenița, indiferent prin ce căi, cumva vom găsi o soluție și vom încerca ca aceste băi să înceapă să funcționeze”, a declarat primarul comunei Solovăstru.

Dorin-Ioan Hărșan (ALDE)
Ioan Mărginean (ALDE)
Viorel Pilcă (ALDE)
Adrian Vasile Fola (ALDE)
Ioan Ciorba (PNL)
Nicolae-Marin Dan (PNL)
Dumitru Moldovan (PSD)
Dan-Dumitru Stavilă (PSD)
Darius-Cristian Sava (USR)
Iuliu-Ioan Zehan (ALDE)
Ioan Moldovan (AUR)

 

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE