Home / Recomandări zi de zi / Încă 4 localități mureșene cu restricții anti COVID-19!

Încă 4 localități mureșene cu restricții anti COVID-19!

Instituția Prefectului – Județul Mureș a transmis vineri, 23 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma modificării ratei de incidență în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat la data curentă, Hotărârea nr. 35, cu următorul cuprins:

,,Articol 1 – Începând cu data de 24 octombrie 2020, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale. Articol 2 –  De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş”, se menționează în comunicat.

Modificarea ratei de incidență vizează trecera localității Păsăreni în categoria de peste 3/1000 locuitori în ultimele 14 zile și a localităților Bichiș, Chețani și Ernei în categoria de incidență de peste 1,5/1000 și până la 3/1000 locuitori.

Situația ratei de incidență la 1000 de locuitori la nivelul localităților mureșene și perioada de aplicare a măsurilor din HG nr. 856/2020 este următoarea:

Rata de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori: Târnăveni, Sovata, Sărmaşu, Sângeorgiu de Pădure, Acăţari, Adămuş, Albeşti, Apold, Bahnea, Batoş, Băgaciu, Bălăuşeri, Bereni, Breaza, Brâncoveneşti, Ceuaşu de Câmpie, Chibed, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Crăieşti, Daneş, Deda, Fărăgău, Fântânele, Găleşti, Găneşti, Ghindari, Gorneşti, Gurghiu, Hodac, Hodoşa, Ibăneşti, Iclănzel, Lunca Bradului, Măgherani, Mădăraş, Mica, Nadeş, Neaua, Papiu Ilarian, Petelea, Pogăceaua, Răstoliţa, Ruşii Munţi, Saschiz, Sânger, Sânpaul, Sărăţeni, Stânceni, Suplac, Suseni, Şăulia, Tăureni, Valea Largă, Vărgata, Vătava, Viişoara, Vânători, Zagăr.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 20 octombrie – 2 noiembrie: Iernut, Aluniș, Ațintiș, Băla, Band, Cucerdea, Cuci, Eremitu, Lunca, Ogra, Râciu, Voivodeni și Zau de Câmpie.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 22 octombrie – 4 noiembrie: Sighișoara, Miercurea Nirajului, Crăciunești, Gheorghe Doja, Grebenișu de Câmpie, Ideciu de Jos.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 23 octombrie – 5 noiembrie: Reghin, Beica de Jos, Bogata, Glodeni, Miheșu de Câmpie, Pănet, Sânpetru de Câmpie, Șincai, Solovăstru și Vețca.

Rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 24 octombrie – 6 noiembrie: Bichiș, Chețani, Ernei.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 20 octombrie – 2 noiembrie: Târgu Mureș, Ungheni, Cozma, Cristești, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 22 octombrie – 4 noiembrie: Corunca și Livezeni.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 23 octombrie – 5 noiembrie: Luduș.

Rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori cu măsuri aplicate între 24 octombrie – 6 noiembrie: Păsăreni.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean cercetat pentru acte de violență

Un bãrbat, bãnuit ca ar fi exercitat acte de violentã asupra unei rude, dupã ce …