Colaborare între Ministerul Educației și Agenția Națională de Transplant Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Colaborare între Ministerul Educației și Agenția Națională de Transplant

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au informat cu privire la semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Educaiei și Cercetării și Agenția Națională de Transplant, pentru implementarea campaniei naționale ,,Transplantul înseamnă viață”.

Protocolul de colaborare este valabil doi ani și are ca scop creșterea gradului de informare și educare a elevilor de liceu din România, cu privire la activitatea de transplant, precum și promovarea actului altruist de transplant, prin prezentarea de către specialiștii Agenției Naționale de Transplant a informațiilor corecte și reale privind importața și rolul donării și al transplantului de organe, țesuturi și celule.

,,Educația privind activitatea de transplant reprezintă un segment de maxim interes național în salvarea de vieți omenești, iar primele cunoștințe trebuie dobândite în școală! Cred că e important ca elevii de liceu să fie informați cu privire la ce înseamnă transplantul, ce implică donarea și ce se întâmplă cu pacienții aflați pe listele de așteptare”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și cercetării.

În baza acestei colaborări, specialiștii Agenției Naționale de Transplant vor susține prezentări gratuite, în format interactiv, despre transplant, în cadrul orelor de dirigenție, al orelor de Educație pentru sănătate și în cadrul programului ,,Școala altfel”. Totodată, se vor derula activități de informare și promovare a activității de donare și transplant prin utilizarea de broșuri informative și instrumente digitale gratuite. De asemenea, protocolul prevede și organizarea unui concurs artistic, pe secțiunile desen, pictură și grafică, pentru promovarea donării și transplantului.

,,În vederea realizării obiectivului său principal, acela  de a acorda o nouă şansă la viaţă prin transplant unui număr cât mai mare de pacienţi aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare, Agenţia Naţională de Transplant are printre prinicipalele atribuţii promovarea activităţilor de donare şi transplant de organe, ţesuturi şi celule umane, conform directivelor şi recomandărilor Uniunii Europene. Prin lansarea campaniei ,,Transplantul înseamnă viață” în rândul elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a de liceu, ne dorim să aducem în faţa tinerilor informaţii corecte şi reale despre activitatea de transplant, despre înţelegerea şi importanţa gestului nepreţuit de a oferi necondiţionat altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă. Mulţumim Ministerului Educaţiei şi Cercetării, doamnei ministru Monica Anisie, pentru susţinerea şi încrederea acordate acestui proiect al Agenţiei Naţionale de Transplant”, a declarat dr. Radu Zamfir, directorul executiv al agenției.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE