Luna trecută: Cea mai călduroasă din România, din ultimii peste 120 de ani Mediu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Luna trecută: Cea mai călduroasă din România, din ultimii peste 120 de ani

Conform datelor furnizate de ANM, martie 2024 s-a situat pe locul doi în topul celor mai călduroase luni martie înregistrate în România între 1901 și 2024, având o temperatură medie a aerului de 8,4 °C. La 70 de stații meteorologice, temperatura maximă absolută lunară a fost atinsă sau depășită. De asemenea, pe 31 martie, la Călărași s-a înregistrat cea mai înaltă temperatură a lunii, de 30,0 °C.
Conform analizelor meteorologice, temperatura medie în martie 2024 a variat între -5,3 °C la stația meteorologică Vf. Omu și 10,9 °C la Moldova Veche. Regiunile cu cele mai ridicate temperaturi, depășind 10 °C, au fost extinse în zonele Banatului, centrului și nord-vestului Crișanei, și în mod izolat în sud-vestul Olteniei.


Potrivit biziday.ro, ANM precizează că „mediile lunare de temperatură au fost cuprinse între 8 și 10 °C în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Transilvaniei și a Crișanei, în jumătatea vestică a Maramureșului, pe areale restrânse din vestul, nordul și sudul Banatului, în sudul extrem al Moldovei, local, în Dobrogea și izolat, în Delta Dunării”.
În zonele submontane și în restul depresiunilor intramontane, temperaturile s-au situat între 2 și 4 °C. În anul 1990, România a înregistrat cea mai caldă lună martie, cu o temperatură medie pe întreaga țară de 8,5 °C.

(D.C.)
Sursa foto: biziday.ro
Sursa informații: biziday.ro și ANM

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE