Trei aeronave F-16 Fighting Falcon au sosit la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 372 Vizualizări

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon au sosit la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că trei aeronave F-16 Fighting Falcon, achiziționate de România de la Regatul Norvegiei, au sosit în siguranță la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Potrivit biziday.ro, aceste avioane reprezintă partea a doua a seriei de aeronave F-16 achiziționate de România, după ce primul lot a fost livrat în noiembrie anul trecut, când trei avioane au fost aduse la Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Borcea.

Ministrul apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a declarat că „Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35”.

(D.C.)

Sursa foto: biziday.ro

Sursa informații: biziday.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE