Home / Administratie / EXCLUSIV! Rodica Biro, repusă de instanță la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș!

EXCLUSIV! Rodica Biro, repusă de instanță la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș!

Un complet de judecată al Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a hotărât marți, 24 noiembrie, ca Rodica Biro să fie repusă în funcția de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș. Totodată, Rodica Biro va primi, retroactiv, cu dobânzi legale, toate drepturile salariale cuvenite funcției de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș. Decizia instanței poate fi atacată în termen de 15 zile.

Scurt remember

În data de 19 mai 2020, funcția de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș a fost preluată de Manuel Butiulcă, care în acel moment deținea poziția de director al Direcției Economice în cadrul aceleiași instituții. Numirea a fost făcută prin detașare, prin Ordinul 612 al președintelui Casei Naționale de Asigurări în Sănătate. Decizia a fost contestată în instanță de Rodica Biro, care a rămas în conducerea executivă a instituției, pe postul de director executiv al Direcției Relații Contractuale.

Ce a decis Curtea de Apel Târgu Mureș

Pentru informarea corectă a cititorilor, redăm, în rândurile de mai jos, soluția instanței:

”Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Biro Rodica, în contradictoriu cu pârâta Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Anulează Ordinul nr. 541/14 mai 2020 şi Ordinul nr. 571/19 mai 2020 emise de Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Obligă pârâta la repunerea în funcţie a reclamantei conform contractului de management nr. 7/22 mai 2017 şi la plata drepturilor aferente funcţiei pentru perioada 19 mai 2020 până la data repunerii în funcţie, cu dobânzi legale până la momentul plăţii efective. Obligă pârâta să-i plătească reclamantei suma de 5.800,42 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Târgu Mureş. Pronunţată în data de 24 noiembrie 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Până în acest moment, Rodica Biro nu a putut fi contactată pentru a-și exprima un punct de vedere vis a vis de acest subiect.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Ziua de 15 ianuarie reprezintă atât Ziua Culturii Naționale, cât și ziua de naștere a …