Home / Slider / Mureș: Proiect pentru combaterea violenței domestice

Mureș: Proiect pentru combaterea violenței domestice

Distribuie

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș au prezentat, pe pagina web a instituției, www.dgaspcmures.ro, detalii despre proiectul ,,Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, având ca scop prevenirea și combaterea violenței domestice.

Detalii despre proiect

Conform sursei citate, obiectivul proiectului este ,,reducerea numărului de victime ale violenței domestice prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de 42 locuințe protejate, în scopul transferului la o viață independentă al victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice”.

Activitățile relevante în cadrul proiectului sunt următoarele: operaționalizarea rețelei naționale inovative integrate de locuințe protejate în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale destinate victimelor violenței domestice care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă, crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de grupuri de suport pentru victimele violenței domestice, creșterea nivelului de integrare socio-profesională a victimelor violenței domestice prin furnizarea de servicii de consiliere vocațională și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței în familie.

Grupul țintă al proiectului va fi alcătuit din victime ale violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte persoane raportat la prevederile articolului 5 din Legea numărul 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței domestice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la adresa de e-mail suciusabi2006@yahoo.com, la numerele de telefon 0265-213.512, interior 41, 0783-142.907, sau la sediul DGASPC Mureș din Târgu Mureș, strada Trebely nr. 7 – Serviciul de Incluziune Socială a Persoanelor Adulte, Corp C parter, camera 8.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.