Home / Administratie / Primarul Soós Zoltán, precizări despre taxa de salubrizare

Primarul Soós Zoltán, precizări despre taxa de salubrizare

Anunțul despre noua taxă de salubrizare a stârnit numeroase discuții în mediul online, astfel încât primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a oferit marți, 12 ianuarie, pe pagina de Facebook, câteva precizări referitoare la această taxă pentru serviciul public de salubrizare.

,,În conformitate cu prevederile Legii salubrizării nr. 101/2006, pentru asigurarea finanțării serviciului de salubrizare, utilizatorii serviciului casnici și noncasnici achită contravaloarea serviciului de salubrizare prin: tarife, în cazul prestațiilor de care beneficiază individual, pe bază de contract de prestare a serviciului de salubrizare sau taxe speciale, în cazul prestațiilor de care beneficiază individual, fără contract. Astfel, consumatorii casnici și noncasnici care până în luna iunie 2020 achitau tariful de colectare deșeuri direct operatorului, lunar, începând cu 1 ianuarie 2021, odată cu instituirea taxei speciale, nu mai plătesc operatorului, ci direct la Primărie acest serviciu, semestrial”, a transmis Soós Zoltán.

De asemenea, se menționează faptul că vechea conducere executivă și consiliul local au hotărât schimbarea modului de încasare a acestui serviciu prin renunțarea la tariful perceput pe bază de contract și perceperea taxei.

,,Prin urmare, vă rog ca prin intermediul președinților asociațiilor de proprietari, cât și prin Direcția Impozite și Taxe să vă informați corect asupra modului de percepere a taxei. Plata acestei taxe se va face corespunzător numărului de persoane care locuiesc în imobilul pentru care se achită taxa. La fel se percepea și tariful în anii anteriori. Menționez faptul că printr-o gestionare defectuoasă a acestui serviciu și atribuirea contractului nou de salubrizare, din luna iunie și până în decembrie 2020 costul acestui serviciu nu s-a achitat de către consumatorii casnici și noncasnici, acesta fiind suportat din bugetul local, contrar prevederilor legale”, se mai menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Mihaela Ormenișan, arhitect al fericirii prin Pilates

Are o poveste demnă de un film de succes. În urmă cu mai mulți ani, …