Voleiul se reia, returul tot cu turnee Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Voleiul se reia, returul tot cu turnee

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 ianuarie demarează returul Diviziei A1 la volei feminin. Cele 11 etape ale returului urmau să se dispute la fel ca în edițiile precedente, cu etape săptămânale și un prim joc pe teren propriu a formației CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, revenită în primul eșalon în această ediție. Situația cauzată de criza sanitară a determinat Federația Română de Volei să revină asupra deciziei. Astfel, returul se va juca în același format ca și turul, cu cele 12 echipe împărțite în patru grupe de câte trei, cu 6 turnee.

Echipa mureșeană face parte în primul turneu din grupa 3, alături de CS Medgidia și Știința Bacău. Dacă în turneul din tur mureșencele aveau calitate de gazde, de această dată echipa dobrogeană va organiza cele trei partide, mureșencele urmând să susțină cele două jocuri în primele două zile, vineri cu formația gazdă și sâmbătă cu băcăuancele.

Cea mai afectată de pandemie

După disputarea celor 11 partide ale turului adversarele mureșencelor din acest prim turneu se află pe locurile 4, respectiv 5, în timp ce formația mureșeană ocupă ultima poziție în clasament, cu 6 puncte. Acestea au fost obținute în urma a doar două victorii, una cu 3-1 și alta cu 3-2, precum și un punct în urma unui eșec în set decisiv. „Medicinistele” au fost cele mai afectate de pandemia cauzată de noul Coronavirus, nedisputând două dintre turnee, cu patru întâlniri în care nu au avut suficiente jucătoare cu teste negative. Ele au obținut cele două victorii în primele două turnee care le-au disputat pe teren propriu. În primul au câștigat întâlnirea cu echipa din Medgidia cu 3-1 și au cedat cu același scor în fața celei din Bacău, iar victoria cu 3-2 a fost înregistrată în al doilea turneu pe teren propriu, cu CSO Voluntari. Punctul obținut în urma înfrângerii a fost în ultimul turneu, la Lugoj, cu CSU NTT Data Cluj. Echipa clujeană se află pe penultima poziție, cu același număr de puncte și același setaveraj, dar în fața mureșencelor din cauza celor patru partide nedisputate, în care scorul seturilor este 0-25. CSU Medicina va avea din nou calitatea de gazdă în al doilea turneu, în cadrul grupei 1, turneu care se va disputa în perioada 5-7 februarie, în care vor întâlni CSO Voluntari și Dinamo București.

Mihai VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE