Pe acorduri rock, la Filarmonică Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 527 Vizualizări

Pe acorduri rock, la Filarmonică

Surpriza Filarmonicii de Stat Târgu Mureș din această săptămână este dată de Concertul special de Rock Simfonic din această seară intitulat ”Rock The Symphony”, prilej cu care melomanii vor avea parte de hituri rock, pop și muzică de film, lucrări celebre din creația unor muzicieni și trupe de colecție. Dirijorul orchestrei va fi Remus Grama, la pian va cânta Cristina László, iar la chitară solo Alex Cioată, acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii.

Remus Grama

Remus Grama este violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, un tânăr muzician cunoscut publicului târgumureșean și din evoluțiile sale ca dirijor în concertele Filarmonicii din Târgu Mureș. Este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa de vioară a profesorului universitar doctor Valeriu Maior. Vocația dirijorală s-a relevat în ultimii ani. S-a făcut remarcat în concertele Filarmonicii începând cu anul 2011, evoluând anual la pupitrul orchestrei simfonice. Începând cu stagiunea 2014-2015 a dirijat mai multe concerte lecție și educative ale Filarmonicii din Târgu Mureș și, în prezent, este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Liceului de Artă târgumureșean.

Alex Cioată

Alex Cioată este un tânăr muzician, absolvent al Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, iar mai apoi al Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În prezent este masterand al aceleiași instituții. Deși studiile muzicale sunt orientate spre muzica clasică, având ca subiect de specialitate vioara, Alex Cioată și-a demonstrat aptitudinile chitaristice în nenumărate ocazii de-a lungul timpului, fiind parte din acest proiect de la început, dar și în proiecte externe. Pe lângă trupele acustice sau trupele rock, acesta este unul dintre violoniștii Cvartetului “Chordis”. În ceea ce privește îmbinarea celor două stiluri muzicale, Alex Cioată nu este neexperimentat, fiind unul dintre violoniștii proiectului ALTOrchestra 100, cu ocazia Centenarului Marii Uniri a României, dar și al proiectului Vița de Vie “în Corzi”.

Cristina László

Cristina László este absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, unde a studiat pianul cu Daniel Goiți, Adriana Neculai și muzică de cameră cu Cârlejan Márta. A susținut concerte alături de filarmonicile din Târgu Mureș, Sibiu, Satu-Mare și a colaborat cu muzicieni precum Petre Sbârcea, Emil Simon, Robert Houlihan (Irlanda), Simina Croitoru, Kozma Péter, Lokodi Károly, Joachim Eijlander (Olanda), Mihail Agafiță. În prezent este asistent doctorand la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș, profesor de pian la Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș și pianist-colaborator al orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Programul serii de joi cuprinde compoziții semnate Karl Jenkins: Palladio, Deep Purple: Smoke on the Water, ABBA, Adele: Rolling in the Deep, Guns N’Roses: Sweet Child o’Mine, Coldplay: Viva la Vida, Nirvana: Smells like Teen Spirit, Jimi Hendrix: Purple Haze, Ramin Djawadi: Music from “Game of Thrones”, Ed Sheeran: Shape of You, Ed Sheeran: Thinking Out Loud, One Republic: Counting Stars, Bruno Mars: Uptown Funk, Michael Jackson: Thriller.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE