Sală de lectură pentru copiii din Uila Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Sală de lectură pentru copiii din Uila

Dragostea pentru semeni, pentru educație, pentru frumos, face ca pe Valea Luțului, mai exact în localitatea Uila, comuna Batoș, să se întâmple lucruri frumoase. O astfel de inițiativă aparține părintelui paroh Marius Borșan, care a venit cu idea amenajării unui spațiu dedicat cărții, mai exact o sală de lectură pentru copiii silitori și fără posibilități, care să fie dotată cu cărți, o imprimantă, câteva laptopuri, conexiune la internet și alte materiale didactice.

„Ne-am propus prin dotarea unei săli de lectură în comunitatea noastră, să venim în ajutorul elevilor, și nu numai, a celor care doresc să studieze mai mult, să învețe, să citească, contribuind astfel la formarea și dezvoltarea lor ca oameni. Foarte mulți copii din satul nostru nu au un spațiu și condițiile necesare pentru desfășurarea acestor activități. Foarte mulți dintre copii ne solicită ajutorul nostru atunci când vine vorba de întocmirea de referate, eseuri sau alte teme de casă și pentru alte lucruri legate de xeroxarea vreunui document, scanare și imprimarea anumitor materiale didactice”, a declarat, pentru Ardeal TV, părintele paroh Marius Borșan.

Cum puteți ajuta?

În sprijinul acestei frumoase inițiative a părintelui Borșan au aderat oameni cu drag de carte și copii, după cum afirmă părintele din Uila.

„Până acum, toată această poveste este susținută de Primăria comunei Batoș, de Biblioteca Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin, Biblioteca Județeană Mureș precum și de alți oameni iubitori de carte și de copii. Până în prezent am primit cărți, o imprimantă multifuncțională color, iar ca și necesar avem nevoie de cărți, de un laptop, moblier. Nu în ultimul rândm, avem promis un top de hârtie în fiecare lună”, a afirmat părintele Borșan.

Un mijloc la îndemâna reghinenilor pentru a ajuta acest demers este facilitat de Biblioteca Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin. Cei care doresc să doneze cărți sau alte material didactice o pot face la Biblioteca Liceului Tehnologic „Lucian Blaga”, voluntarii fiind deja implicați într-o campanie dedicată acestei inițiative. De asemenea, cei care doresc să sprijine acțiunea părintelui Borșan din Uila îl pot contacta la numărul de telefon 0749-653.451 sau prin intermediul paginii de Facebook a Parohiei Ortodoxe Uila.

Părintele paroh Marius Borșan

„Faptele bune și poveștile frumoase pot continua pe tot parcursul anului. Ne-am gândit, cu ajutorul dumneavoastră, să punem la punct o sală de lectură pentru copiii silitori și fără posibilități, care să fie dotată cu cărți, o imprimantă, câteva laptopuri, conexiune la internet și alte materiale didactice de care ei ar avea nevoie. Familiile care au mulți copii, de cele mai multe ori, nu au spațiul necesar și nici condiții pentru efectuarea temelor (le fac pe pat, pe jos etc). Așteptăm ideile, sugestiile și dacă se poate, sprijinul dumneavoastră (poate aveți acasă cărți sau alte materiale pe care nu le mai folosiți și ar putea fi de folos copiilor noștri)”, a fost mesajul postat de părintele Marius Borșan pe pagina de Facebook a Parohiei Ortodoxe Uila.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE