Home / Stiri regionale / Omenia a doi tineri polițiști ardeleni!

Omenia a doi tineri polițiști ardeleni!

Distribuie

Adrian și Andrei, atât ni se spune despre ei, sunt doi polițiști care lucrează în cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Blaj, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Zilele trecute, cei doi au participat la o misiune de salvare, fiind alertați de către soția unui bărbat, aceasta spunând că soțul său i-a trimis niște fotografii îngrijorătoare și intenționează să se sinucidă.

În rândurile de mai jos, se regăsește discuția și parcursul întregii povești, aceasta fiind postată de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

,,Adrian era în sediul Postului de Poliție, când, pe ușă, a intrat o femeie, vizibil speriată.

– Bună ziua! Am nevoie de ajutorul vostru. E legat de soțul meu.

Adrian a observat că femeia tremura și era puțin dezorientată.

– Ce s-a întâmplat? Luați loc, vă rog.

– Nu, nu! Trebuie să mergem imediat, dar nu știu unde e. Soțul meu vrea să se sinucidă! Mi-a trimis acum fotografii pe telefon.

În fotografii se observa bărbatul, într-o mașină și o butelie lângă el. Trimisese și un mesaj în care amenința că își va pune capăt zilelor.

– Bănuiți unde ar fi? Aveți vreun indiciu?

– Niciunul, dar vă rog să-l găsiți până nu e prea târziu!

Adrian a încercat să se folosească de detaliile din fotografii. Pe fundal, se distingeau cu greu niște forme de relief, care l-au ajutat să se orienteze. A anunțat evenimentul la Poliția Blaj  și, imediat, au fost constituite patru echipe de căutare.  Adrian a format echipă cu Andrei, colegul său și șef al Postului de Poliție Mihalț. Au ajuns în câteva minute în zonă. Însă, terenul accidentat nu le-a permis să își continue drumul. Ajutorul a venit din partea unui localnic, care deținea un autoturism de teren.

– Haideți cu mine! Poate îl găsim repede, le-a spus bărbatul după ce i s-a explicat situația.

După câteva minute, au găsit autoturismul căutat, în spatele unor tufe. Pe bancheta din spate se afla bărbatul din fotografii în stare de inconștiență, din cauza gazului inhalat de la butelia de lângă el. L-au scos din mașină, l-au așezat pe iarbă și i-au acordat primul ajutor. Acesta nu prezenta semne vitale, însă cei doi polițiști au început imediat să-l resusciteze. Timp de minute bune, Andrei și Adrian au executat măsurile de resuscitare neîncetat. Au simțit că bărbatul a încercat să deschidă ochii, iar în acel moment au început să îl strige pe nume și l-au rugat să se uite la ei. Au continuat manevrele de resuscitare, iar în cele din urmă bărbatul și-a revenit.

Speriat, prima reacție a lui a fost să ceară ajutor:

– Ajutor! Salvați-mă!

– Stai liniștit acum! Ești în viață… trăiești! Stai liniștit! Imediat te vom duce la salvare!

În acel moment, șiroaie de lacrimi au început să curgă pe fața bărbatului, conștientizând ce greșeala a făcut:

 – Vă mulțumesc! Vă mulțumesc că m-ați salvat! Nu știu ce am putut să fac!”

Felicitări celor doi tineri datorită cărora un om astăzi trăiește!

Andreea ȚIȚIU


De asemenea, verificati

Noutăți despre Târgul de Crăciun de la Brașov

Distribuie Un număr de 60 de producători, meşteşugari, artizani şi comercianţi îi vor întâmpina, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.