Veste proastă de la Zoo Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1044 Vizualizări

Veste proastă de la Zoo Târgu Mureș

Îndrăgita girafă Gina de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș a decedat în cursul zilei de astăzi, se arată într-o postare pe Facebook făcută de reprezentanții instituției în data de 18 februarie. Conform procesului verbal al autopsiei, care a fost făcut public în aceeași postare, Gina ar fi decedat în urma blocării căilor respiratorii provocată de conținutul gastric regurgitat și nu pare să fi suferit de alte afecțiuni.

„Începând de astăzi, unul din animalele cele mai îndrăgite de la Grădina Zoo nu mai poate fi admirat. Girafa Gina a decedat. Vă promitem că facem toate demersurile necesare în vederea obținerii unor noi exemplare, astfel încât girafele să poată fi admirate din nou la Grădina Zoologică Târgu Mureș”, se scrie în postarea publicată pe rețeaua de socializare.

Gina, vei rămâne mereu în inima noastră, la fel ca Jimi Hendrix.

Alex PĂTRAȘCU

UPDATE, vineri, 19 februarie:

Numele girafei decedate, greșit de comunicatorii de la Zoo Târgu Mureș

În data de 18 februarie, pe pagina de Facebook a Grădinii Zoologice Târgu Mureș, reprezentanții acesteia anunțau că în data de 10 februarie ultimul exemplar de girafă din instituție a decedat la vârsta de 10 ani. Doar că s-a strecurat o greșeală. Girafa nu purta numele de Gina, așa cum s-a menționat în postare. Directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureș, Horațiu Gorea, a făcut clarificările de rigoare vineri, 19 februarie. Girafa decedată se numea Jessica. Măcar să știm pe cine să pomenim…
„Primele girafe care au fost aduse în România, au fost aduse la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș. Din păcate am avut drama care s-a întâmplat. A murit și ultima girafă, Jessica, în data de 10 februarie. I-am acordat o atenție deosebită. Dar accidente se întâmplă. Nu este o problemă ca să facem demersurile necesare și să ne completăm colecția pentru că adăposturi avem. Am făcut multe lucrări de îmbunătățire ca acestea să fie conforme pentru a putea să avem în colecție și să poată fi văzute și în România. Merităm și noi acest lucru. Și această specie de animal, dar toate animalele sunt importante pentru mine, indiferent dacă este un iepuraș sau este un elefant. Pe fiecare trebuie să îl tratezi cu cea mai mare atenție și seriozitate”, a declarat directorul instituției.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE