Prefectura Mureș plănuiește relocarea ursului de pe Negoiului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1222 Vizualizări

Prefectura Mureș plănuiește relocarea ursului de pe Negoiului

Printr-o postare făcută pe pagina sa oficială de Facebook în data de 25 februarie 2021, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, face un anunț cu privire la problema ursului care apare regulat pe străzile Negoiului și Posada din Târgu Mureș.

Prefectul afirmă că a adus în dezbatere situația în cadrul unei întâlniri amicale cu primarul Târgu Mureșului, Soós Zoltán, și cu reprezentanți ai instituțiilor de mediu. Mai mult, Mara Togănel, afirmă că situația va intra în curs de rezolvare în zilele care urmează, iar Municipalitatea va intra în dialog cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili care sunt pașii care trebuie efectuați în acest scop.

„Am discutat despre situația provocată de apariția repetată a unui urs în zona străzilor Negoiului și Posada, în cadrul unei întâlniri informale cu primarul municipiului Târgu Mureș și reprezentanții instituțiilor de mediu. În următoarele zile, se vor lua măsurile legale potrivit Ordinului Ministrului Mediului nr. 724/2019, potrivit căruia se pot obține derogări pentru relocarea urșilor care pun în pericol sănătatea și securitatea oamenilor. Municipalitatea va convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili următorii pași, alături de gestionarii fondului pe raza căruia a apărut ursul. În același timp, Instituția Prefectului a transmis solicitări oficiale către Primăria Târgu Mureș și asociației care gestionează fondul cinegetic în vederea întocmirii de către asociație a documentației necesare pentru derogare și transmiterea solicitării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, a transmis prefectul județului Mureș.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE