Proiecte educaționale și de activități de voluntariat la Școala Gimnazială ”Vasile Pop” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1006 Vizualizări

Proiecte educaționale și de activități de voluntariat la Școala Gimnazială ”Vasile Pop”

Trăim vremuri tulburi, la care nu ne așteptam și pentru care nu am fost pregătiți. Vremuri în care suntem nevoiți să ne schimbăm considerabil nu numai stilul de viață cât și modul de a gândi. Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Vasile Pop” din Grebenișu de Câmpie s-au adaptat rapid noilor condiții și au căutat soluții pentru a crea un proces educațional cât mai interesant și fructuos, chiar dacă sufrageria a devenit sală de clasă. Ne considerăm norocoși că până în acest moment noul coronavirus nu a dat târcoale școlii noastre iar pe această cale mulțumim tuturor membrilor comunității, nu doar elevilor,  deoarece au respectat măsurile impuse de autorități, în întreaga comună existând în ultimele luni mai puțin de 3 cazuri/1.000 de locuitori, sau chiar deloc.

Încă din perioada verii și până în prezent, cadrele didactice continuă să se perfecționeze prin cursuri și webinarii pentru predarea online iar elevii s-au adaptat rapid fiind încântați că pot studia din fața calculatorului și pot învăța noi tehnici, aplicații digitale, cu care nu s-ar fi întâlnit dacă ar fi fost fizic la școală. Știm că școala cu prezență fizică are mult mai multe avantaje decât cea online, însă, cu toții am găsit părți pozitive și în aceasta. Astfel, după implementarea platformei educaționale, după instruirea cadrelor și elevilor în utilizarea acesteia, după distribuirea tabletelor electronice primite de la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, am trecut la treabă. Ultimele luni au fost fructuoase din punct de vedere al activităților extrașcolare, la care elevii s-au implicat în număr mare. Astfel, în perioada noiembrie- decembrie a avut loc proiectul educațional ”Satul meu-leagăn de dor”, care a fost apreciat de toți membrii comunității și nu numai, în special de localnicii plecați în străinătate care și-au alinat dorul de casă, urmărind toate lucrările realizate de elevi și postate pe pagina facebook a școlii.

De asemenea, în decembrie, un grup de 10 elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, coordonați de prof. Hadnagy Kinga, prof. Haidu Sebastian, prof. Andruș Adina și de subsemnata, au participat la o activitate de voluntariat ”Spiridușii lui Moș Crăciun”, pregătind și distribuind alimente, jucării și haine familiilor nevoiașe din Grebeniș, Oroiu, Fânațe, Drăculea și Valea Berghiei, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva SARS-CoV-2. Activitățile de voluntariat nu s-au oprit în luna decembrie, în martie, clasa a V-a, sub coordonarea dirigintei Hulpe Emilia, au oferit, de asemenea, un strop de bucurie unor oameni mai puțin avantajați material. Elevii au fost entuziasmați și își doresc ca aceste activități să devină o tradiție și an de an să poată aduce un zâmbet pe fețele oamenilor. În ianuarie, Ziua Culturii Naționale a fost marcată printr-un proiect educațional deosebit ”Mihai Eminescu- prin ochi de copil”, în care timp de două săptămâni, zilnic, s-au postat pe pagina școlii momente de lectură, elevii recitând poezii scrise de marele poet Eminescu iar în data de 15 ianuarie s-a desfășurat un concurs online cu întrebări din viața și opera acestuia. De asemenea, Unirea Principatelor Române a fost serbată online în 24 ianuarie prin realizare de proiecte și machete iar semnificația zilei a fost prezentată de doamna prof. de istorie Hadnagy Kinga prin intermediul platformei educaționale.

Semestrul al II-lea, al anului școlar în curs, a adus din nou veselia în școala noastră, elevii reîntorcându-se în bănci, plini de speranță și bucuroși de revederea cu dascălii lor și colegii. Preșcolarii școlii noastre și-au arătat dragostea față de scumpele lor mămici printr-o serbare deosebită, coordonată de doamnele învățătoare Hulpe Maria și Pop Solovăstru Monica. Întreaga activitate a fost filmată și distribuită tuturor mămicilor în semn de prețuire. Și cum primăvara e anotimpul renașterii, speranța unui viitor mai bun a renăscut și în sufletele noastre. Astfel, s-a înfiripat ideea unui nou proiect ce se va derula în școala noastră, în perioada 1 aprilie 2021 – 15 mai 2021, ”E primăvară în suflet și în sat”, proiect ce constă în realizarea de felicitări tematice ce vor fi dăruite de către elevi membrilor comunității, angajaților instituțiilor din comună, părinților precum și redactare de compuneri și desene ce surprind satul Grebeniș primăvara.

De asemenea, odată cu venirea primăverii, școala noastră a avut bucuria de a primi o donație din partea unei tinere familii din Târgu-Mureș, care dorește să rămână anonimă: măști de protecție, cărți și jucării pentru preșcolari precum și un videoproiector. Le mulțumim pe această cale!

Deși trecem cu toții printr-o perioadă tristă și dificilă din cauza pandemiei coronavirusului, întreg colectivul Școlii Gimnaziale ,,Vasile Pop” din Grebenișu de Câmpie vă transmitem virtual optimismul nostru și sperăm să ajungă la fiecare dintre voi, deoarece doar speranța, credința, gândurile pozitive și implicarea civică ne vor ajuta să ieșim învingători din această perioadă de criză.

O primăvară frumoasă!

Prof. dr. Dumitrița POP,

Director, Școala Gimnazială ”Vasile Pop” Grebenișu de Câmpie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE