Turismul din Ținutul Secuiesc promovat la Praid Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Turismul din Ținutul Secuiesc promovat la Praid

Marți, 13 aprilie, a fost inaugurat la Praid un spațiu expozițional realizat de Visit Mureș în parteneriat cu Visit Harghita, care are rolul de a oferi informații cu privire la atracțiile turistice care pot fi vizitate în județ.

„Spațiul expozițional, realizat de Visit Mureș și Visit Harghita, oferă informații despre atracțiile turistice din Ținutul Secuiesc în trei limbi, maghiară, română, engleză, cu ajutorul imaginilor și hărților turistice cu legende. Evenimentul de astăzi este rezultatul cooperării de succes dintre cele două județe, Mureș și Harghita. Scopul colaborării  este de a contribui la dezvoltarea regiunii, ajutându-se și promovând-uși reciproc destinațiile turistice”, se arată într-un comunicat de preză remis de Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș în aceeași zi.

Turismul, o prioritate

Conform lui Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, sprijinirea turismului în următoarea perioadă este o prioritate. Reprezentantului Autorității Județene specifică faptul că unul din modalitățile prin care fortificarea turismului paote avea loc, poate fi prin creșterea numărului de zile pe care turiștii îl petrec în județ.

„Sprijinirea turismului, care a fost într-o situație extrem de dificilă din cauza situației epidemice, este una dintre prioritățile pentru următorii ani. Scopul nostru este de a crește timpul petrecut de turiști aici, deoarece în prezent aceștia petrec 3-3,5 nopți la Sovata și Praid, iar noi dorim să creștem acest lucru la 5-6 nopți prin cooperare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș la predarea oficială a standului de informații turistice din Praid.

Mureșul, locul 5 la turiști

Conform aceleiași surse, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș consideră că, printre altele, particularitățile tradiționale, gastronomice și geografice pot face din județ un punct de atracție râvnit de posibili turiști. Mai mult decât atât, Mureșul ocupă locul 5 la nivel național în ceea ce privește numărul de turiști.

„În discursul său, Kovács Mihály Levente a subliniat că datorită particularităților culturale, gastronomice, geografice, patrimoniului construit și tradițiilor populare, regiunea noastră este un loc special al Europei. Una dintre principalele sarcini ale Consiliului Județean Mureș este de a sprijini, dezvolta și promova acest sector pentru a contribui la rentabilitatea sa și la întărirea economică a regiunii, ajutându-i astfel pe tineri să rămână acasă. În ceea ce privește numărul turiștilor județul Mureș ocupă locul cinci la nivel național: după județele Constanța, Prahova și Brașov, și București”, se mai arată în comunicat.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE