Home / Administratie / Impozite și taxe locale indexate la Luduș

Impozite și taxe locale indexate la Luduș

Distribuie

Într-un Raport de specialitate privind indexarea impozitelor și taxelor locale, a altor taxe asimilate acestora și a limitelor amenzilor pentru anul 2022 semnat de Șeful Biroului „Impozite și Taxe Locale” și de inspectorii Violeta Orosan, Ana Maria Ghemeș și Varga Zoltan se precizează prevederile articolului 491 și 493 din Legea nr. 227/2015, privind Codul Fiscal că: „În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul anterior, comunicată pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sumele indexate conform alineatului (1) se aprobă prin hotărâre a Consiliului local și se aplică în anul fiscal următor”.

În luna ianuarie 2021 Institul Național de Statistică a anunțat pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice că rata inflației pentru anul 2020 este de 2,6%. În consecință, Biroul Impozite și Taxe Locale din Primăria orașului Luduș „Propune spre aprobarea Consiliului local Luduș indexarea cu rata inflației de 2,6% a impozitelor și taxelor locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și a limitelor amenzilor prevăzute de Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal, (…), așa cum au fost ele prevăzute pentru anul 2021 prin HCL nr. 71 din 28 aprilie 2020”.

Având în vedere și Referatul favorabil de aprobare al primarului orașului Luduș, Cristian Moldovan, consilierii locali au aprobat art. 1 al Proiectului de hotărâre: „Pentru anul 2022 se indexează impozitele și taxele locale și alte taxe asimilate acestora, precum și limitele amenzilor, cu rata inflației de 2,6%, conform anexelor 1-17, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.