„Poarta Sufletului” deschisă de Crama Sântu Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1953 Vizualizări

„Poarta Sufletului” deschisă de Crama Sântu

Crama „Sântu” și-a deschis larg porțile vineri, 11 iunie, prilej pentru avocatul Vasile Costea, proprietarul podgoriei și al Cramei Sântu, să își prezinte ultimele noutăți, atât în ce privește rebrandingul vinurilor pe care le produce cât și investițiile făcute în ultimul an.

Principala noutate o reprezintă noua gama de vinuri ale Cramei Sântu intitulată „Poarta Sufletului”.

„Anul trecut am lansat ediția „Gură de Rai”. În tot acest timp care a trecut am lucrat și am rebranduit vinul de Sântu sub aspectul sticlei, al etichetei, a tot ce înseamnă componenta vizuală. Astfel, am creat o altă imagine care se va numi „Poarta Sufletului”. Vinul este o licoare incitantă, dar în același timp este și o poartă spre suflet, exact cum este și acest loc de aici de la Sântu. „Poarta Sufletului” este un concept pe care îl dezvoltăm, concept care combină lucrul bine făcut cu un vin corect făcut și care are un singur rezultat: într-un cadru frumos vinul trebuie să incite, să fie într-adevăr o poartă spre suflet”, a declarat Vasile Costea.

„Să dăruiești ceva locului de care aparții”

Povestea Cramei Sântu se leagă în primul rând de locul natal al celui care a pus pe picioare crama, respectiv avocatul Vasile Costea. Mai mult de atât, e și o punere în valoarea a potențialului locului după cum afirmă Vasile Costea.

„În primul rând este vorba de pasiune, pasiune pentru locul natal. Dealul pe care acum îl vedem cu vie era locul meu de joacă în copilărie. În același timp, e locul obârșiei mele, locul casei părintești. Mai mult de atât, acest loc are și un potențial și o vechime în ce privește tradiția vinului care a impus această investiție. Atunci când nu voi mai fi în sala de judecată să pot să mă ocup și mai mult de această pasiune. Eu cred în revigorarea acestui loc, mai mult de atât, o și văd. În ultimii am am observat o implicare activă a Primăriei, cu amenajări în sat, cu tot ce înseamnă utilități. Este extrem de important să putem vorbi de un mediu rural curat. Satul Sântu e un loc care îmbină fericit natura cu tot ceea ce înseamnă o viață normală, liniștită și curată. Cel mai indicat lucru este să urcați pe dealul de vie, să vedeți împrejurimile, să vedeți întreaga zonă, una cu un potential extraordinar din punctul meu de vedere. Sunt multe alte locuri precum cel existent aici la Sântu, totul este să găsim oameni care să se implice cu sufletul, să dăruiești ceva locului de care aparți”, a afirmat Vasile Costea.

Spusele sale au fost întregite de primarul comunei Lunca, Teodor Vultur, prezent la eveniment.

„Ceea ce vedem la Sântu, respectiv crama înființată de domnul avocat Vasile Costea, reprezintă o noutate pentru satul Sântu, cu precădere pentru cei din generația de astăzi, în sensul că această cultură a viței de vie a fost cam abandonată în această zonă începând cu 1960. Sunt absolut impresionat de ce a făcut domnul Costea aici la Sântu, de forța și ambiția de care a dat dovadă pe parcursul anilor pentru dezvoltarea acestei investiții de suflet. Nu avem decât să-l felicităm și să ne declarăm mândri de ceea ce face în satul Sântu, comuna Lunca”, a precizat Teodor Vultur.

Liniște, frumos, bun gust

Momentul adevărului a fost cel al degustării celor mai noi vinuri produse de Crama Sântu: Red Cuvee 2020 (cupaj Fetească Neagră, Pinot Noir, Cabernet Franc, Shiraz), Cuvee Alb 2020 (cupaj Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Gri, Sauvignon Blanc), Sauvignon Blanc 2020 și Fetească Regală (baric).

„Facem totul din pasiune, din suflet. Nu am pus pe primul plan chestiunile materiale, respectiv partea economică. La orice business bun trebuie să aștepți, să ai răbdare și ce e vital, să faci lucrurile corect, cu temeinicie. Sunt ferm convins că indiferent cine va veni, un vizitator, un turist sau un localnic, își va trage suflul din frumosul acestui loc. Acest lucru se caută și în turism, o componentă de liniște, de frumos și nu în ultimul rând o componentă de bun gust. Tot ce ne-am trudit să facem se încadrează în aceste trei coordonate. Sunt convins că am reușit până acum, la fel cum o vom face și pe viitor”, a declarat Vasile Costea.

Arta, casă bună cu vinul

Vinul face casă bună cu arta, dovadă expoziția permanentă cu peste 200 de tablouri ale unor artiști români conoscuți, întinsă până în turnul cramei. Până să ajungi să admiri tablourile, musai să parcurgi nouă sala pentru degustarea vinurilor.

Primitorul spațiu a fost cel care a găzduit expoziția de fotografie semnată de Raluca Moisoiu, intitulată „Tâlcuri/ Cândva, într-o primăvară, într-o toamnă, într-o iarnă”, dedicată ciclului vieții viei și a vinului din Sântu.

”Prin intermediul acestei expoziții privitorul poate descoperi frumusețea naturii exprimată prin via de la Sântu. Această vie pe mine m-a provocat să o vizitez în fiecare anotimp, astfel am ajuns la realizarea acestei expoziții ce conține 42 de lucrări în care am propus experiențe vizuale cu privire la toate metamorfozele prin care trece o vie pentru a ajunge într-un stagiu final. Este vorba de principiul vieții, totul este schimbare, la fel ca și această vie. Expoziția își propune să aducă privitorului momentul de debut al primăverii când frunzulița abia germinează, când se formează mugurii pentru floare, apoi partea de vară când via își intră în plenitudinea sa, terminând cu partea de toamnă, de rod, dar și cea de iarnă, mai dramatică, în așteptarea unei noi vieți”, a precizat Raluca Moisoiu.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE