Home / Editorial / Se retrage Ervin Molnar?!

Se retrage Ervin Molnar?!

Distribuie

Suciu sau Molnar?! Profesorul sau inginerul?! Universitarul sau doctorandul?! Președintele Senatului Universității sau deputatul?!

Pe cine aleg marți, 15 iunie – de va fi statutară conferința – liberalii ca președinte de filială la Târgu Mureș este strict un episod democratic al vieții de partid. Cu membri la 31 decembrie 2021, cu cotizații la zi, informați și invitați, convinși sau de neclintit, ocoliți ori chiar evitați. Dacă luăm seama bine că liderul liberal ales este cel care decide alături de consilieri politica legislativă și executivă în Consiliul Local și descentralizatele Primăriei, precum și că are și cuvânt greu de spus asupra a o parte din directorii de deconcentrate, în ciuda minunatelor concursuri atât de transparente, dar și influența lui în alegerile pe județ la PNL Mureș și asupra delegaților la Congresul PNL și alegerea președintelui național al liberalilor, miza crește puternic. Și dacă tot citim și recitim cifrele de miliarde imbătătoare de optimism și lumină – banii din PNRR și cei alocați de Comisia Europeană României, trebuie să știm cine ne decide viitorul nostru și al acestei nații… Începând de la orașul Târgu Mureș.

Am acordat un credit în alb la alegerile locale și naționale președintelui PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar. Și pentru că încă din 2004 avem agenda locală exclusiv proprie. Zi de Zi nu a preluat materialele video și online ale Recorder despre managementul directorului general al Apelor Române. Votul popular a fost clar defavorabil liberalilor. Ar fi fost dezastru dacă preluam și favorizam, sigur, un partid care nu este străin de jocul acela…

Azi, a trebuit să cumpănesc în redacție dacă să dau ori ba informația… chiar dacă încă nu aveam confirmarea oficială.

Surse judiciare mi-au confirmat că Ervin Molnar are calitatea de suspect într-un dosar la DNA Târgu Mureș, dosar disjuns în mai multe dosare penale. Există un proces verbal de aducere la cunoștința deputatului Ervin Molnar a calității de suspect.

În 15 iunie, liberalii târgumureșeni decid. Votează. Ervin Molnar și-a depus totuși candidatura pentru alegerile de președinte al PNL Târgu Mureș.

Președintele Ludovic Orban a spus clar la o conferință de presă de la sediul PNL Mureș, acum câteva săptămâni, că Statutul prevede că pot candida doar liberalii fără pată. Fără dosar penal. Fără penali în funcții publice. Reamintesc aici că, atât primarul de Iași, cât și președintele Consiliului Județean Iași – ambii lideri liberali cercetați de Justiție – nici măcar nu au intrat în competiția județeană din capitala Moldovei. Chiar dacă aveau istoric și veleități naționale. Sunt indubitabile ultimele mesaje ferme ale președintelui Klaus Iohannis cu referire la onestitatea și demnitatea liberalilor – al căror lider informal a rămas permanent de la Cotroceni.

Trecut prin multe congrese și conferințe, cred că vom avea o zi plină de surprize! Sloganul adoptat de la USR-PLUS de liberali – fără penali în funcții publice – prinde față de bumerang…

Aurelian GRAMA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

1 comentariu

  1. Care doctorand ? Întrebați-l de ce plutește vaporul sau să spună repede legea 2 a mecanicii și sunt sigur că nu se va simți în largul său. Chiar dacă a fost și unealta altora, scandalul în care a fost implicat a adus prejudicii majore de imagine și electorale partidului. Dacă ar avea bun simț nu ar trebui să candideze Dar nu are !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.