Licitație în pregătire pentru chioșcurile de la Platoul Cornești Business
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 875 Vizualizări

Licitație în pregătire pentru chioșcurile de la Platoul Cornești

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș vor dezbate, într-o ședință de lucru viitoare, oportunitatea aprobării închirierii, prin licitație publică, a 25 de locații aparținând domeniului public al municipiului Târgu Mureș destinate amplasării de construcţii provizorii, de tip chioșc, tonetă sau rulotă, pentru activități comerciale la Platoul Cornești.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zsoltán, iar documentul prevede că viitoarea comisie de evaluare a ofertelor va avea următoarea componență: un consilier local – președinte, un consilier local – membru, un reprezentant Agenției Naționale de Administrare Fiscală – membru, Ioan Gheorghiță, reprezentant al Administrației Domeniului Public – membru și Camelia Murariu, reprezentant al Biroului concesiuni, închirieri și vânzări – secretar. Totodată, proiectul prevede că viitoarea comisie de evaluare a ofertelor va avea și patru membri supleanți: doi consilieri locali, Adrian Coroian – reprezentant al Serviciului Public de Utilități Municipale și Simona Ioraș – reprezentantă a Biroului concesiuni, închirieri și vânzări.

Detalii despre viitoarele locații

Potrivit Referatului aferent proiectului de hotărâre, document publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, pentru construcțiile provizorii tip chioșc se vor avea în vedere următoarele cerințe: culoarea construcțiilor din lemn va fi wenge cu roșu – sau rulote. Rulotele vor trebui să fie igienizate, fără rugină, fără defecte, să arate bine estetic și să nu fie lovite, iar materialele folosite pentru construcții trebuie să fie ușoare, din lemn, corespunzătoare specificului activității prestate.

Suprafața construcţiei provizorii, de tip chioșc, tonetă sau rulotă, va fi de maximum 15 metri pătrați, cu specificația că nu se va permite expunerea mărfii în afara construcției, instalațiile electrice vor fi prevăzute cu prize și sistem de iluminare, iar amplasarea construcţilor provizorii detip chioșc, tonetă sau rulotă se va face pe cheltuiala chiriașului, în baza unui aviz emis de către autoritatea contractantă.

”Cele 25 de locații au fost alese după analizarea în teren a fiecărei locații, astfel încât să nu fie perturbată circulaţia pietonală în zonă și arhitectura construcțiilor provizorii tip chioșc, tonetă sau rulotă să se încadreze în ambientul zonal”, se menționează în Referat.

În același document, se detaliază și specificul celor 25 de locații: 14 patiserii, 3 cu produse nealimentare, 3 cu înghețată, 2 de alimentație publică, 2 cu produse fast-food și una cu cafea.

”Chiriașii au termen 90 zile de la data semnării contractelor de închiriere, să edifice noile construcții provizorii tip chioșc, impuse şi agreate de Municipiul Târgu Mureş, în caz contrar se reia procedura de licitație, în condițiile legii”, se mai menționează în Referat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Infiintarea chioscurilor in padure este o mare prostie.Padurea va fi plina de gunoaie si peturi intrun timp record, ca de altfel intregul oras din cauza noii generatii care maninca si bea in timpul mersului iar dupa infulecare arunca cutiile,hartiile de ambalaj peturile si sticlele jos pe asfalt sau pe iarba.Oamenii mai intai trebuie civilizati ,apoi educati si culturati.

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE