Gedeon Richter – 120 de ani în slujba sănătății semenilor noștri Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 643 Vizualizări

Gedeon Richter – 120 de ani în slujba sănătății semenilor noștri

Gedeon Richter România este un nume consacrat în comunitatea mureșeană, cu o tradiție de mai multe decenii pe piața locală, fiind și una dintre primele unități de producție și dezvoltare ale Richter, înființate de grup în afara Ungariei.
Urmând exemplul companiei mamă, la Târgu Mureș, echipa Gedeon Richter România desfășoară o activitate integrată pe verticală, cu un scop nobil – acela de asigurare a calității vieții oamenilor din întreaga lume, prin intermediul medicamentelor moderne, eficiente și cu înaltă valoare adăugată. 2021 are o însemnătate aparte pentru Gedeon Richter, care aniversează 120 de ani de activitate neîntreruptă în slujba sănătății.
Istoria Richter a început să fie scrisă în anul 1901, la Budapesta, de către farmacistul Gedeon Richter, imediat după achiziționarea farmaciei „Sas“ („Vulturul”). Parcursul de succes al companiei se datorează expertizei și urmăririi nivelului ridicat de inovație. Pe lângă faptul că Gedeon Richter a fost printre primele companii care au comercializat insulina în Europa, succesul activităților de cercetare este indicat și de faptul că firma avea un portofoliu format din aproape o sută de produse înainte de izbucnirea Primului Război Mondial.
Viziunea pentru viitor și strategiile atent trasate de-a lungul deceniilor de activitate au transformat Gedeon Richter într-o companie farmaceutică de renume din Europa Centrală și de Est cu subsidiare producătoare și o rețea de marketing care se întinde pe tot mapamondul.
Accentul pus pe inovație, dezvoltare continuă și orientarea spre excelență, au permis Grupului Richter să dețină la ora actuală unul dintre cele mai mari centre de cercetare-dezvoltare farmaceutică din Europa Centrală și de Est, în care activează 1.200 de specialiști, activitatea de cercetare originală concentrându-se asupra zonei SNC (Sistemul Nervos Central).
Rezultatele eforturilor depuse de-a lungul anilor în această arie terapeutică s-au concretizat într-un produs destinat tratamentului schizofreniei la adulți, care a câștigat, în martie 2018, Marele Premiu pentru Inovare al Asociației Ungare pentru Inovare.
Asigurarea calității vieții femeilor din întreaga lume a fost dintotdeauna misiunea companiei, tocmai de aceea, Richter investește în mod continuu resurse semnificative în dezvoltarea unui vast portofoliu de produse pentru îngrijirea sănătății femeilor, continuând astfel eforturile fondatorului, care a fost unul dintre pionierii cercetării în domeniu.
Clădind pe baza experienței dobândite în ultimii 50 de ani în fermentația clasică și a progreselor în biologie moleculară, în 2006, Gedeon Richter a început dezvoltarea și fabricarea de medicamente biotehnologice. Eforturile și munca depusă au rezultat într-un medicament biosimilar propriu, lansat mai întâi în Europa și apoi în întreaga lume, care a adus companiei, pentru a doua oară, Marele Premiu pentru Inovare, în martie 2021.
Inovația, accentul pe dezvoltare continuă și pe utilizarea celor mai avansate tehnologii sunt cei mai importanți piloni de susținere ai activității Richter care, alături de valorile tradiționale ale companiei, vor călăuzi în continuare generațiile Richter spre îndeplinirea scopului primordial, acela de a contribui la sănătatea pacienților din întreaga lume, prin intermediul celor mai avansate și eficiente tratamente.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE