FOTO: Limba Română cinstită la Reghin Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 352 Vizualizări

FOTO: Limba Română cinstită la Reghin

După o îndelungată pauză cauzată de pandemie, Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a fost din nou gazda unui spectacol artistic marți, 7 septembrie, dedicat Zilei Limbii Române. Organizatorul spectacolului a fost Asociația ”Merităm mai mult”, asociație înființată de consilierii liberali reghineni cu scopul de a promova faptele bune la nivelul ui municipiul Reghin.

Binecuvântarea creștină a evenimentului a fost adusă de părintele protopop Valentin Vârva, care a rostit alături de întreaga suflare prezentă la eveniment rugăciunea „Tatăl Nostru”.

„Se spune că cele mai frumoase cuvinte ale limbii române sunt cuvintele rugăciunii „Tatăl Nostru”. Vă îndemn să le folosiți cât se poate de des și să aveți o seară cât se poate de frumoasă. O seară binecuvântată tuturor”, a precizat părintele protopop Valentin Vârva.

La rândul său, Marius Portik, prezentatorul evenimentului, a adus mulțumiri celor care au făcut posibil evenimentul dedicat Zilei Limbii Româme de la Reghin, respectiv Asociația „Merităm mai mult”. „Mulțumesc publicului că este alături de cei din echipa ”Merităm mai mult” care au făcut posibil acest spectacol, asociație care a luat naștere în momentul în care echipa PNL Reghin a fost aleasă în Consiliul Local. A fost momentul în care cei opt consilieri PNL au decis ca împreună să-și doneze îndemnizațiile de consilieri pentru următorii patru ani pentru fapte bune. Pentru acest lucru merită aplauzele și respectul nostru”, a subliniat Marius Portik.

Un moment special a fost cel în care Costi Dumitru, coordonatorul grupului Vocal Maris din Târgu Mureș, a oferit Diplome de Excelență organizatorilor.

„Am revenit cu mare bucurie la Reghin, lucru care se datorează în primul rând invitației făcute de către Gabriel Toncean de a face acest eveniment dedicat unui simbol național cum îi spun eu, Limba Română. De asemenea, a fost o bucurie să mă reîntâlnesc aici, la Reghin, cu Maestrul Ioan Conțiu, cel care de nenumărate ori ne-a acompaniat cu mare profesionalism”, a spus Costi Dumitru.

La rândul său, consilierul local av. Stelian Doru Cătană, membru în cadrul Asociației ”Merităm mai mult”, a mulțumit colegilor și tuturor celor implicați în organizarea demersului artistic dedicat Limbii Române.

„Mă bucură această diplomă primită, lucru care mă obligă să fiu alături de reghineni, să fiu alături de cultură, dar mai ales de a promova valorile neamului nostru românesc. Nu puteam face acest lucru minunat fără sprijinul colegilor din cadrul Asociației „Merităm mai mult”, Oana Nicușan, Anabela Holircă, Florin Moldovan, Marius Sabău, Raul Sabău, Faracaș Mihai Dan, și Gabriel Toncean, care din motive întemeiate nu a putut fi prezent azi alături de noi. Celebrăm cu acest spectacol extraordinar Limba Română. Ea este pentru mine cea mai dulce și mai scumpă limbă. Este limba în care am spus pentru prima data „Te iubesc”, limba în care am rostit prima dată ”Mamă” și ”Tată”, limba în care am dat glas la toate gândurile bune”, a spus av. Stelian Doru Cătană.

Publicul a avut parte de un spectacol pe cinste la care și-au adus contribuția Ansamblul „Spice Mureșene” coordonat de prof. Rodica Botîrcă și prof. Silviu Cîrciu, Grupul Vocal Maris din Târgu Mureș și soliștii Ana Maria Cioată, Arghir Cioată, Georgiana Pușcaș, Costi Dumitru, Georgiana Moldovan, Ovidiu Furnea, Anamaria Marti, Veronica Bălan, Domnica Dologa, Ioachim Span, Mirela Petrus, Maria Neag, Doru Pop, Anca Branea, Cristina Fărcaș, Florin Vos, acompaniați de Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” din Bistrița, dirijor Anghel Urs. Seara a mai cuprins două momente poetice susținute de Daria Pop și Daniel Fărcaș.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE