FOTO: Debut de an școlar ”safe” la ”Augustin Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1430 Vizualizări

FOTO: Debut de an școlar ”safe” la ”Augustin Maior”

Școala Gimnazială ”Augustin Maior” din Reghin și-a deschis luni, 13 septembrie, porțile pentru un nou an școlar cu ocazia festivității de deschidere, eveniment derulat în prezența părinților cu respectarea întocmai a normelor de distanțare impuse de pandemie.

„Am dorit să întâmpinăm noul an școlar cu o festivitate mai restrânsă la care am permis prezența părinților pentru că ei, pe lângă elevi și profesori, sunt poate cei mai emoționați față de acest moment al începerii unui nou an școlar. Astfel, consiliul profesoral al școlii a decis să ne întâlnim la acest moment de debut de an școlar alături de clasele pregătitoare și clasele a V-a. Vreau în primul rând să mulțumesc părinților pentru faptul că au avut încredere în noi, și-au înscris copiii la Școala Gimnazială ”Augustin Maior”, și pentru faptul că au înțeles să fie prezenți azi între-un număr care l-am limitat la doi, trei părinți de elev, și au înțeles că trebuie să păstrăm regulile în acest context al pandemiei. În ce privește elevii, le doresc un an școlar bun, plin de succes, să aibă încredere în profesorii și învățătorii școlii noastre. Fac un apel la toată lumea, să fim atenți la sănătatea noastră, să respectăm normele de distanțare și de igienă pentru a putea fi prezenți fizic la școală cât de mult posibil. Îmi doresc ca în tot anul școlar să nu avem niciun fel de probleme de sănătate și să ne vedem față în față la finalul anului școlar în curtea școlii pentru a ne bucura din plin de reușitele pe care le-am dobândit pe parcursul acestui an școlar”, a spus prof. Cristina Beldean, directoarea Școlii Gimnaziale ”Augustin Maior”.

Protagoniștii festivității au fost cei care au făcut primii pași într-o școală, elevii claselor pregătitoare A, prof. înv. Ramona Luc C, prof. înv. Angela Sturza, D, prof. înv. Hans Mera (secția germană) și E, prof. înv. Cristina Man, alături de proaspeții elevi de gimnaziu, respectiv clasele a V-a, A, diriginte prof. Constantin Bozdoc, V-a C, diriginte prof. Mihaela Zaharie și V-a D, diriginte prof. Klein Ana Maria (secția germană).

Nou an școlar a debutat cu sfaturi din partea Poliției Române, reprezentată la festivitate de agent principal Andreea Mera, precum și sfaturi de ”pandemie” venite din partea directorului adjunct al școlii, prof. Demeter Mária,

„Se tot spune că avem parte de ceva vreme de un an școlar atipic, fapt pentru care și această festivitate este una atipică, la fel și discursurile noastre acum la început de an școlar. Am ales să nu citim pagini pe care, chiar dacă cu străduință le întocmeam pentru a saluta un nou început de școală, deoarece știm nerăbdarea elevilor de a-și afla colegii, diriginții și învățătorii, pentru care începutul de an școlar reprezintă primul pas spre a deveni cu adevărat oameni peste mulți ani de acum încolo. Doresc părinților un an în care să fie alături de copiii lor, să aibă înțelegere, răbdare, iar pentru toate acestea e nevoie de sănătate în primul rând. Fiecare să și-o păstreze așa cum știe mai bine pentru că este lucrul cel mai de neprețuit. Iar elevilor le doresc să fie veseli, curajoși și axați pe învățat. Învățătura este singurul lucru care le aduce libertate. Un om care învață este propriul lui stăpân, libertate pe care doar noi ne-o putem oferi”, a precizat prof. Demeter Mária.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE