Home / Agricultura / Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine

Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Mureș informează beneficiarii că a efectuat plata aferentă cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului 58/2021.

Suma totală autorizată la plată este de 13.381.570 de lei, iar beneficiarii, persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, crescători de animale din speciile bovine (taurine și bubaline) au beneficiat de următoarele cuantumuri unitare: 140,37 de lei pentru fiecare cap de bovină eligibilă deținută la 31 ianuarie 2021, respectiv 541,87 de lei pentru fiecare tonă de lapte livrată în luna ianuarie 2021.

”Menționăm că în acord cu previziunile instituției noastre, APIA Mureș a reușit să atragă aproximativ 6% din plafonul național alocat acestei scheme de ajutor de stat, județul Mureș situându-se pe primul loc la nivel național în ceea ce privește cantitatea totală de lapte care a fost autorizată, respectiv pe locul patru la nivel național în privința numărului total de capete eligibile pentru acordarea ajutorului”, a transmis Ovidiu Daniel Săvâșcă, director executiv al APIA Mureș.

(Redacția)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mesaje clare: ierarhii să se abțină să critice vaccinul, mirenii să asculte îndemnurile medicilor!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în …