FOTO: Medina din Sousse, parte din Patrimoniul UNESCO Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

FOTO: Medina din Sousse, parte din Patrimoniul UNESCO

După vizitarea Mausoleului Habib Bourguiba din prima zi a periplului tunisian, parte componentă a Info Trip-ul organizat de agenția de turism Amara Tour, a urmat a doua zi vizitarea orașului Sousse, ghid fiindu-ne același Nejib Chaaba, alături de Mohamed, Maradona cum îl alintă turiștii.

Situat la 140 de kilometri de capitala Tunis, Sousse s-a dezvoltat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, având de-a lungul istoriei diferite denumiri cauzate de perioada sub care s-a aflat orașul, Hadrumete (punică), Colonia Ulpia Trajana Augusta Frugifera Hadrumetina (romană), Harinicopolis (vandală), Justiniano (bizantică), Soussa (arabă).


Muzeul de Arheologie, poartă spre trecutul glorios

Pentru a afla mai multe despre istoria orașului, cel mai indicat loc este Muzeul de Arheologie din Sousse, situat în Medina (orașul vechi) unul din obiectivele de referință ale Tunisiei.

Partea cea mai interesantă a muzeului poate fi descoperită în galeriile aflate sub curtea principala, galerii ce găzduiesc obiecte din mozaic, sculpturi și obiecte funerare din teracotă, vechi de aproximativ două milenii, scăldate de lumina natural grație modernismului care și-a pus amprenta asupra construcției muzeului.

La loc de cinste sunt mozaicurile și statuile din perioada romană, dar și vestigii creștine, obiecte funerare si mozaicuri, descoperite într-unul dintre mormintele din Sousse.

Farmecul orașului vechi

După o veritabilă lecție de istorie, am continuat să luăm la pas frumusețile orașului, cu precădere cele din partea veche a orașului (Medina), farmecul acestui loc făcând ca Sousse să fie declarat parte din Patrimoniul UNESCO.

Vizitatorul are parte de un loc aparte, Ribat-ul, Marea Moschee, Moscheea Bou Ftata, Kasbah-ul fiind doar câteva dintre atracții, fără să minimalizăm porțile caselor, majoritar albastre. Se spune că ele simbolizează norocul și fericirea familiilor care trăiesc în spatele lor. În ce mă privește, mă pot declara fericit că le-am putut admira, la fel cu s-a întâmplat și cu alte locuri din Tunisia despre care voi povesti într-un episod viitor.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE