Home / Slider / FOTO: Medina din Sousse, parte din Patrimoniul UNESCO

FOTO: Medina din Sousse, parte din Patrimoniul UNESCO

După vizitarea Mausoleului Habib Bourguiba din prima zi a periplului tunisian, parte componentă a Info Trip-ul organizat de agenția de turism Amara Tour, a urmat a doua zi vizitarea orașului Sousse, ghid fiindu-ne același Nejib Chaaba, alături de Mohamed, Maradona cum îl alintă turiștii.

Situat la 140 de kilometri de capitala Tunis, Sousse s-a dezvoltat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, având de-a lungul istoriei diferite denumiri cauzate de perioada sub care s-a aflat orașul, Hadrumete (punică), Colonia Ulpia Trajana Augusta Frugifera Hadrumetina (romană), Harinicopolis (vandală), Justiniano (bizantică), Soussa (arabă).


Muzeul de Arheologie, poartă spre trecutul glorios

Pentru a afla mai multe despre istoria orașului, cel mai indicat loc este Muzeul de Arheologie din Sousse, situat în Medina (orașul vechi) unul din obiectivele de referință ale Tunisiei.

Partea cea mai interesantă a muzeului poate fi descoperită în galeriile aflate sub curtea principala, galerii ce găzduiesc obiecte din mozaic, sculpturi și obiecte funerare din teracotă, vechi de aproximativ două milenii, scăldate de lumina natural grație modernismului care și-a pus amprenta asupra construcției muzeului.

La loc de cinste sunt mozaicurile și statuile din perioada romană, dar și vestigii creștine, obiecte funerare si mozaicuri, descoperite într-unul dintre mormintele din Sousse.

Farmecul orașului vechi

După o veritabilă lecție de istorie, am continuat să luăm la pas frumusețile orașului, cu precădere cele din partea veche a orașului (Medina), farmecul acestui loc făcând ca Sousse să fie declarat parte din Patrimoniul UNESCO.

Vizitatorul are parte de un loc aparte, Ribat-ul, Marea Moschee, Moscheea Bou Ftata, Kasbah-ul fiind doar câteva dintre atracții, fără să minimalizăm porțile caselor, majoritar albastre. Se spune că ele simbolizează norocul și fericirea familiilor care trăiesc în spatele lor. În ce mă privește, mă pot declara fericit că le-am putut admira, la fel cu s-a întâmplat și cu alte locuri din Tunisia despre care voi povesti într-un episod viitor.

Alin ZAHARIE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Congresul virtual SOROT, prezidat de Prof. Dr. Tiberiu Bățagă! Predare de ştafetă!

,,Ultima zi ca Președinte SOROT(Societatea română de ortopedie şi traumatologie). Au fost 2 ani în …