Târgu Mureș: ”Undă verde” pentru 80 de locuințe sociale noi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 998 Vizualizări

Târgu Mureș: ”Undă verde” pentru 80 de locuințe sociale noi

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul ”Locuințe sociale strada 8 Martie nr. 53” la valoarea totală a investiției de 28,4 milioane de lei, cu TVA.

Patru blocuri de locuințe

Amplasamentul viitoarelor locuințe sociale este situat pe teritoriul municipiului Târgu Mureș, pe un teren intravilan în suprafață totală de 10.760 de metri pătrați, identificat prin C.F. nr. 128774, proprietate a Municipiului Târgu Mureș. Blocurile de locuințe propuse sunt conforme prevederilor PUZ aprobat, iar amplasarea lor s-a propus paralel cu curbele de nivel, apartamentele fiind orientate către est și vest.

”Proiectul de față propune construirea a patru blocuri de locuințe, cu 20 de apartamente fiecare, crearea infrastructurii de apă-canal, infrastructura de drum și a unui spațiu de joacă de care vor beneficia persoanele care vor locui în blocurile sociale nou construite”, se menționează în descrierea sumară a investiției, document aflat în anexa Hotărârii Consiliului Local Municipal Nr. 337/28 octombrie 2021.

Conform aceleiași surse, pentru realizare celor 80 apartamente s-au prevăzut patru secțiuni de locuințe, fiecare secţiunea fiind compusă dintr-un tronson.

”Fiecare tronson realizează 20 de apartamente, de următoarele mărimi: 12 apartamente cu o camera, 6 apartamente cu 2 camere, 2 apartamente cu 3 camere”, se arată în acelaiși document.

În aceeași anexă se mai precizează că accesul la blocuri se va face din strada 8 Martie, respective că din punct de vedere arhitectural blocurile se încadreaza în caracterul general al zonei.

”Clădirile vor fi prevăzute cu instalații de producere energie termică și apă caldă menajeră prin centrale murale de apartament, cu funcționare pe combustibil gazos, instalații sanitare, de canalizare, instalații termice, instalații electrice și de curenți slabi. Utilitățile necesare punerii în funcțiune a blocurilor de locuințe – apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, parcări, spații verzi, etc., se vor asigura din bugetul propriu al Municipiului Târgu Mureș”, se mai menționează în documentul adoptat de Consiliul Local Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE