Codruța Romanța, “ Produsele handmade nu sunt produse în serie, în fabrici “ Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 846 Vizualizări

Codruța Romanța, “ Produsele handmade nu sunt produse în serie, în fabrici “

Târgul de Crăciun din Reghin, de înaltă ținută, cu menirea să bucure și să introducă lumea treptat în atmosfera magică a sărbătorilor, a adunat laolaltă agenți economici și producători locali, care au scos la vânzare produse specifice sărbătorilor de iarnă și nu numai, în zona centrală a municipiului Reghin. Ceea ce mi-a atras imediat privirea au fost produsele Meșterit de Codru, diferite accesorii și cadouri personalizate, motiv pentru care am pus câteva întrebări omului care stă în spatele acestei frumoase meserii artizanale, Codruța Romanța.

“Meșterit de Codru a apărut din dorința de a face cadouri unice, deosebite celor dragi. Apoi cu timpul a devenit terapie și de puțin timp a devenit un al doilea loc de muncă, mica mea afacere unde investesc o mare parte a orelor din noapte și mult suflet”, ne-a povestit Codruța Romanța.

Căsuțele vânzătorilor atrag imediat vizitatorii cu mirosul de vin fiert și cu frumusețea ornamentelor de Crăciun.

„Am rămas plăcut surprinsă să văd în primele zile de târg o prezență numeroasă a reghinenilor, semn că astfel de evenimente lipseau. Cei care trec pragul târgului de Crăciun, pot găsi la standul meu diferite produse realizate din pastă polimerică, atât cu specific de iarnă, cât și de purtat sau folosit și peste an. Căni, tacâmuri, cercei, broșe, decorațiuni pentru brad sunt doar câteva dintre produsele expuse. Cele mai căutate produse sunt cănile și tacâmurile, mai ales că cele din urmă de multe ori s-au dovedit a fi de folos pentru copiii mofturoși”, adaugă Codruța Romanța.

Obiectul handmade e unic, a luat naștere în urma unei povești și e lucrat din dragoste, cu implicarea emoțională a meșteșugarului. “Îmi doresc ca prin astfel de târguri să familiarizăm reghinenii cu conceptul de produs local, sprijinindu-ne oarecum reciproc. Chiar dacă unele produse li se par mai scumpe, trebuie să înțeleagă că acestea nu sunt produse în serie, în fabrici și uzine”, ne mai spune Codruța. Creațiile ei, pline de bucurie, au pornit din ideile şi conceptul unei artiste talentate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE