Noutăți despre viitorul pod din Aleea Carpați Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 13760 Vizualizări

Noutăți despre viitorul pod din Aleea Carpați

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 23 decembrie, în cadrul emisiunii online One2One, că proiectul podului peste râul Mueș din cartierul Aleea Carpați va reprezenta una dintre prioritățile anului 2022 pentru instituția pe care o conduce.

Viitorul pod va avea patru benzi de circulație și va avea descărcarea pe strada Luntrașilor de unde conducătorii auto vor avea la dispoziție un drum paralel cu strada 22 Decembrie 1989.

”Încă sunt două poduri peste Mureș la care am repornit proiectarea, unul este podul din Aleea Carpați care este un proiect făcut în 2013 pare-mi-se, dar aici a expirat SF-ul de peste cinci ani și noua propunere a Consiliului Local este să fie pe patru benzi podul, deci trebuie și aici refăcut SF-ul, iar podul va fi mutat, foarte mulți locatari din Aleea Carpați erau împotriva amplasării acestui pod lângă bloc, doar la 30 de metri distanță ar fi fost. A doua problemă a podului ar fi că este descărcat într-o stradă micuță, îngustă și întortocheată, este vorba de strada Lăcrămioarei care ar fi dus traficul în giratoriul de la Unic unde iarăși avem un trafic intens. În schimb, se va muta podul 200 de metri mai sus și va fi descărcat pe strada Luntrașilor unde va fi mult mai ușor să scoatem traficul lângă Stația de Salvare și pe lângă calea ferată să avem un alt drum de ieșire din Târgu Mureș, paralel cu drumul 22 Decembrie”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE