VIDEO, FOTO: Recunoștință pentru ”Cuplurile de Aur” din Deda Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1457 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Recunoștință pentru ”Cuplurile de Aur” din Deda

În zi de aleasă sărbătoare pentru creștini, Botezul Domnului, frumoșii ”veterani” ai comunei Deda, respectiv familiile care în anul 2020 și 2021 au serbat 50 de ani de căsnicie au fost premiate de către conducerea Primăriei comunei Deda. Momentul festiv a fost găzduit de Sala de Ședințe din cadrul Primăriei Deda, locul unde au primit respectul binemeritat 24 de ”Cupluri de Aur”, răsplătie de către primarul Lucreția Cadar cu o diplomă și un buchet de flori.

Cinste lor!

Felicitări se cuvin familiilor Bîndilă Ioan și Lucia din Filea, Ceontea Ioan și Maria (Deda), Pașcan Ioan și Maria Rusanda (Deda), Enache Mihai și Maria (Deda), Ștef Vasile și Viorica (Bistra Mureșului), Bengean Augustin și Olimpia (Deda), Bîndilă Timoftei și Maria (Filea), Ghidiu Iosif și Mărioara (Deda), Sorlea Eugen și Emilia (Pietriș), Dărăban Iosif și Fironica (Deda), Pârlea Iosif și Letiția (Deda), Ceontea Victor și Victoria (Târgu Mureș), Barabas Ladislau și Sarolta Veronica Maria (Târgu Mureș), Demian Bucur și Aurelia (Bistrița), Marcu Toma Deodat și Rodica (Pietriș), Ceontea Emil și Lenuța (Filea), Sorlea Alexandru și Maria (Deda), Pașcan Emilia și Leontina (Târgu Mureș), Buna Iosif și Viorica (Bistra Mureșului), Pașcan Ilie Ioan și Elena (Deda), Grosu Corneliu și Maria (Sâncraiu de Mureș), Bîndilă Iosif și Aurelia (Deda), Todoran Aurel și Elena (Deda), Pașcan Iosif și Livia (Deda).

Viață de familie frumoasă

„Ne-am adunat la acest moment festiv găzduit de sediul Primăriei comunei Deda cu gândul de a transmite acestor minunate familii care au marcat o jumătate de secol de căsnicie, un sincer și călduros ”La Mulți Ani.” Mă bucur să-i avem azi prezenți alături de noi, pe cei care anul trecut și în anul 2020 au serbat 50 de ani de căsnicie, motiv pentru a le adresa cele mai frumoase felicitări, alături de o diplomă aniversară și un buchet de flori. Sunt onorată că i-am avut prezenți în sediul Primăriei Deda pe acești oameni frumoși care au ajuns la o vârstă respectabilă. Respectul lor, unul față de celălalt, dovedește din plin faptul că au avut o viață de familie frumoasă, care iată, a trecut de o jumătate de veac. La fel cum o spun și tinerilor care vin la cununia civilă, le-am spus și acestor minunate familii sărbătorite azi, viața este cel mai frumos dar lăsat de Dumnezeu pe Pământ pentru noi, pentru oameni. Viața are sensul ei, trebuie trăită frumos. În ce mă privește, mereu am avut un respect deosebit pentru oamenii din satele comunei Deda. Sunt oameni harnici, oameni gospodari”, a precizat primarul Lucreția Cadar, care a punctat calitatea deosebită a oamenilor comunei pe care o conduce. „În întreaga mea activitate, m-am străduit să îmi îndeplinesc misiunea pe care mi-a rânduit-o Dumnezeu aici în comuna Deda, de a ridica comuna, satele aparținătoare, la nivelul oamenilor existenți aici. Trebuie să recunoaștem faptul că nu este nicio comună atât de frumoasă ca Deda, cu oameni atât de harnici și de gospodari. Ne știe întreg județul și nu numai, comuna Deda este cunoscută în întreaga țară. Aceste familii au ajuns la o vârstă minunată tocmai din cauza faptului că au muncit și au făcut tot ce a depins de ei pentru a avea un trai frumos, o casă frumoasă, o gospodărie îngrijită, aspecte care spun totul despre comuna Deda și despre hărnicia oamenilor de aici”, a spus Lucreția Cadar.

Prioritățile viitorului

Gândurile se îndreaptă spre viitor, trecerea cu bine peste pandemie, rezolvarea utilităților pentru toate satele comunei, fiind doar câteva din punctele subliniate de primarul comunei Deda. „Ne așteaptă o nouă etapă a acestui virus peste care sperăm să trecem cu bine. Cum au spus și alții, mult mai învățați și înțelepți decât noi, avem ca și popor o genă foarte bună, sănătoasă, și atunci cum de am ajuns să fim cea mai bolnavă țară? Tot ei au spus că este inadminsibil ca în doi ani să avem schimbați șase miniștrii ai Sănătății. Pe de altă parte, la noi la Deda, îmbolnăvirile nu au fost foarte mari, una din explicații fiind și cea legată de apa de la Donca din care beau locuitorii comunei noastre. Legat de această apă, la momentul de față suntem în lucru cu serviciul de apă. După ce am devenit primar, pot spune că am adus apa înapoi la comună. Deda și Filea beneficiază de apă pe care noi o întreținem. Pentru ca și Pietrișul și Bistra Mureșului să nu mai plătească apa la Aquaserv, am pregătit un serviciu de apă la care să fie predată și canalizarea. Am făcut o cerere pentru a ieși de la Aquaserv, iar prin acest serviciu de apă toți cetățenii vor beneficia de apă de la Donca”, a subliniat Lucreția Cadar.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE