Ziua Omului de zăpadă Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 480 Vizualizări

Ziua Omului de zăpadă

Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2011. Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată ca un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zăpadă, potrivit Wikipedia. Potrivit istoricilor care au scotocit prin documente vechi, se pare că încă din Evul Mediu, lumea obişnuia să pună bulgări peste bulgări pentru a-i da viaţă personajului, omul de zăpadă de astăzi.

Cel mai mare om de zăpadă din lume a fost construit Bethnel, Maine, SUA, în 2008, măsoară 37,21 metri înălţime iar „construirea” ei a durat circa o lună de zile.

Cercetătorii Universităţii West London au reușit performanța de „a da viață” celui mai mic om de zăpadă din istorie. Omul de zăpadă a fost, de fapt, construit în 2016 prin suprapunerea a 3 sfere din silicat, fiecare cu diametru de 0.9 microni, miniatura rezultată având o înălţime de numai 0.003 mm. Ca și o comparație, un fir de păr uman măsoară aproximativ 75 microni în diametru (0,075mm). Omul de zăpadă era atât de mic încât putea fi admirat doar cu ajutorul unui microscop electronic.

La data de 20 martie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Topirii Omului de Zăpadă,  pentru a marca schimbarea anotimpului şi anume, trecerea de la iarnă la primăvară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE